Hancaps dotterbolag Skandinaviska Glassystem erhåller order om ca SEK 55m avseende fasadkonstruktioner till Uppsala Stadshus

Hancap AB (publ) ("Hancap") meddelar att dotterbolaget Skandinaviska Glassystem AB har ingått ett entreprenadkontrakt med Peab Sverige AB om ca SEK 55m för fasadkonstruktioner till en modernisering och utbyggnad av Uppsala Stadshus.

Fasadentreprenaden består av 4 400 m2 specialdesignade element samt 1 500 m2 fasadkonstruktioner för gatuplan mm. Fasadprojektering pågår fram till våren 2019 och tillverkning av element under Q1-Q2 2019 samt produktion på arbetsplats under Q2-Q4 2019. Kontraktsvärdet uppgår totalt till SEK 55m.

Under 2016 startade Uppsala kommun en arkitekttävling för utbyggnad av det befintliga Stadshuset. Vinnaren blev Henning Larsen Architects för deras förmåga att förena den gamla med den nya delen av huset. Skandinaviska Glassystem AB har sedan hösten 2017 arbetat med projektet och har nu fått förtroendet att utföra projektets fasadkonstruktioner.

Henning Larsens arkitekters nytänkande ger en fasadlösning som präglas av nordisk arkitektur i kombination med ett utvecklat byggande för att erhålla en hög kvalité på både design, funktion och inte minst ett effektivt genomförande. Skandinaviska Glassystem AB:s koncept för fasadelement passar väl för dessa kriterier, där modulerna i projektet utförs av trä med askbeklädnad på interiöra delar medan utvändiga elementytor utförs i Corten anodiserad aluminium.

Beställare är Uppsala kommuns fastighetsbolag FFAB, Arkitekt är Henning Larsen Architects och byggbolag är Peab Sverige AB.

Halmstad den 1 november 2018

För ytterligare information
Peter Kollert, CEO tel. +46 70 367 99 69, [email protected]

Denna information är sådan information som Hancap är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 november 2018 kl. 16:20.

Hancap är ett svenskt holdingbolag som består av två divisioner, Hancap Facade och Hancap Consumer. Hancap Consumer består av de helägda dotterbolagen Santex, Westcoast Windows, Seml, Uterumsmästarna, Dalkarlarna och Mistral Gruppen. Hancap Facade består av Mistral Energi och Skandinaviska Glassystem. Hancap Consumer har med Sverige som bas genom bolagen Santex och Westcoast Windows sedan 30 år tillverkat fönster och uterum för främst de nordiska marknaderna, Storbritannien, Schweiz och Tyskland. Hancap Facade har genom Skandinaviska Glassystem sedan 20 år utvecklat, producerat och installerat fasadlösningar till större fastigheter. Hancap har ett obligationslån noterat på Nasdaq First North Bond Market och Bolagets preferensaktie av serie A är noterad på Nasdaq First North. Certified Adviser samt likviditetsgarant är Mangold Fondkommission AB (www.mangold.se) tel.: +46 8 5030 1550.


Om Hancap

Webbplats
www.hancap.se
Bransch
Konstruktion och material

Prenumerera

Få löpande information från Hancap via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006881413