Hancap medverkar till utveckling av funktionella fönster - Westcoast Windows påbörjar strategiskt intressant leverans av funktionella fönster

Hancap AB ("Bolaget" eller "Hancap") medverkar som representant för flera av sina dotterbolag i RISE, Research Institute of Sweden AB's, projekt "Smarta, Multifunktionella Glas". Initiativet är ett industriövergripande samarbete med stöd från Vinnova, Energimyndigheten och forskningsrådet Formas. Projektets syfte är att utveckla smarta multifunktionella glas för både utom- och inomhusapplikation. De adderade funktionerna ska vara sammankopplade i ett smart elektroniksystem för funktions-styrning.

Verksamheten i Hancaps dotterbolag Westcoast Windows AB ("Westcoast Windows") utvecklas positivt. Utöver en positiv utveckling av den verksamhet och de produkter som hittills varit det normala produktutbudet för Westcoast Windows har nu ett nytt produktkoncept etablerats, som inleds med en strategiskt intressant första mindre order, där leveranserna nu inleds. Beställningen gäller Hogias nya kontorsfastighet i Stenungsund. Med Westcoast Windows unika tekniska lösning med en utsida helt tillverkad i aluminium och en insida av trä skapas en robust konstruktion med en mycket bra lufttäthet. Tillsammans med elektroniskt tonade glasrutor får fastigheten ett inomhusklimat som lever upp till Hogias högt ställda krav. Mer finns att läsa på denna länk: West Coast Windows - Hogia.

"Detta är ett mindre första steg in i ett spännande produktsortiment som har potentialen att bli ett stort steg in i en viktig framtida produktnisch. Fönster och fasader har stor potential att integrera nya funktionaliteter i framtiden. RISE forskningsprojekt omfattar många nya funktionaliteter. Westcoast Windows levererar fönster med elektroniskt styrda tonade glas för att optimera arbetsmiljön", säger Hancaps VD Peter Kollert.

Halmstad den 19 september 2018

För ytterligare information
Peter Kollert, VD tel. +46 70 367 99 69, [email protected]

Hancap är ett svenskt holdingbolag som består av två divisioner, Hancap Facade och Hancap Consumer. Hancap Consumer består av de helägda dotterbolagen Santex, Westcoast Windows, Seml, Uterumsmästarna, Dalkarlarna och Mistral Gruppen. Hancap Facade består av Mistral Energi och Skandinaviska Glassystem. Hancap Consumer har med Sverige som bas genom bolagen Santex och Westcoast Windows sedan 30 år tillverkat fönster och uterum för främst de nordiska marknaderna, Storbritannien, Schweiz och Tyskland. Hancap Facade har genom Skandinaviska Glassystem sedan 20 år utvecklat, producerat och installerat fasadlösningar till större fastigheter. Hancap har ett obligationslån noterat på Nasdaq First North Bond Market och Bolagets preferensaktie av serie A är noterad på Nasdaq First North. Certified Adviser samt likviditetsgarant är Mangold Fondkommission AB (www.mangold.se) tel.: +46 8 5030 1550.


Om Hancap

Webbplats
www.hancap.se
Bransch
Konstruktion och material

Prenumerera

Få löpande information från Hancap via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006881413