Projekt UBP

Glycorex Transplantation AB (publ) som är noterat på NGM Equity, meddelar att de första delarna av den externa valideringen av bolagets egenutvecklade produkt för framtagning av universell blodplasma resulterat i tillfredställande resultat och att bolaget påbörjat den återstående delen av den externa valideringen, produktens biokompatibilitet.

Detta externa arbete förväntas ta några månader i anspråk. Bolaget avser att därefter registrera produkten, primärt för framtagning av universell blodplasma från blodgivarplasma. 

Mer än fyra miljoner enheter blodplasma används per år enbart i Europa. Blodgrupp AB-plasma och standardiserad plasma används som universell plasma. Dessa har dock nackdelar, exempelvis lösliga blodgruppsantigen som kan ge sidoeffekter och blodgrupp AB-plasma utgör endast 4-5 % av all blodgivarplasma. Andra produkter som eventuellt kan visa sig konkurrera med bolagets produkter är produkter som är konstruerade från alternativa material än de som bolaget använder i sina produkter. Såvitt bolaget känner till är dessa alternativa produkter emellertid inte kliniskt beprövade, till skillnad från bolagets aktiva material som använts i patientbehandlingar med bolagets befintliga produkt Glycosorb®-ABO under 16 års tid med utmärkta kliniska resultat och där behandlingarna visat sig vara både effektiva och skonsamma för patienten. För närmare beskrivning av marknad och produkt, se även bolagets Årsredovisning för 2016. 

25 juli 2017

Kontakt:
Johan Nilsson, VD, Glycorex Transplantation AB
e-mail: [email protected]
telefon: 046-286 52 30 

Denna information är sådan information som Glycorex Transplantation AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonen nedans försorg, för offentliggörande den 25 juli 2017 kl. 14.10  

Om Glycorex Transplantation   
Glycosorb®-ABO är en av Glycorex Transplantation AB egenutvecklad medicinteknisk produkt som används kliniskt i fyra världsdelar för att underlätta blodgruppsinkompatibla transplantationer, framförallt vid njurtransplantationer från närstående levande givare, men produkten används även vid transplantation av lever, hjärta, lunga och stamceller. Produkten har hittills använts vid fler än 3000 njurtransplantationer och med utmärkta korttids- och långtidsresultat som presenterats i över 50 artiklar i ansedda medicinska tidskrifter. Varje genomförd njurtransplantation har beräknats spara upp till 5 MSEK enbart i sjukvårdskostnader. Förutom i Europa används produkten i exempelvis Indien, Israel, Singapore, Kanada och Australien. Bolaget utvecklar även produkter inom universellt blod och produkter för specifik behandling av autoimmuna sjukdomar, specifikt Myasthenia gravis.

Glycorex Transplantation AB har kontor i Lund och Bolagets aktie (NGM: GTAB B) är noterad på NGM Equity på Nordic Growth Market. 


Om Glycorex

Glycorex är ett medicintekniskt bolag med en teknologi som på molekylnivå selekterar och avlägsnar specifika antikroppar i blodet. Bolagets fokusområden är inom transplantation, blodtransfusion och blodprodukter samt autoimmuna sjukdomar. Produktutveckling och produktion sker i Lund. Försäljning sker via egna säljkanaler samt i samarbete med distributörer på utvalda marknader där den största marknaden är Europa.

Webbplats
www.glycorex.com/se
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic Growth Market Kortnamn GTAB-B ISIN-kod SE0000524530