Bidrag från Vinnova till Chalmers för Capped Bowtie juni 2017

Professor Jian Yang på Chalmers Tekniska Högskola har blivit tilldelad ett bidrag på 4 MSEK från Vinnova för att utveckla Smart Capped Bowtie för att ytterligare integreras och industrialiseras i mm-Wave 5G system.

Professor Jian Yang på Chalmers Tekniska Högskola har blivit tilldelad ett bidrag från Vinnova för Smartare Elektroniksystem med projektet "Smart Bowtie: PCB/LTCC/Silicon Based UWB mm-Wave Smart Capped Bowtie Array for 5G Communication Systems". Bidraget är 4 MSEK under två år från Vinnova till Chalmers. Den största partnern i projektet är Gapwaves AB som har ett patent på Capped Bowtied antenna och kommer bidra med cirka 1,5 MSEK till projektet. Andra partners inkluderar Ericsson, Sony Mobile, LEAX Arkivator Telecom samt MC2 på Chalmers. Målet är att utveckla Smart Capped Bowtie teknologin, generera och karaktärisera prototyper för industrin för att ytterligare integreras och industrialiseras i mm-Wave 5G system.

Göteborg 16 juni 2017

För mer information, besök Gapwaves ABs hemsida www.gapwaves.com eller kontakta VD Lars-Inge Sjöqvist.

Lars-Inge Sjöqvist
Telefonnummer: 0736 84 03 56
E-post: lars-inge.sjoqvist@gapwaves.com

Om Gapwaves AB
Gapwaves AB är sprunget ur forskning på Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011 för att kommersialisera innovationer för effektiv trådlös kommunikation. I och med den exponentiellt ökande användningen av bild och video i våra mobila enheter uppkommer också ett ökande behov av högpresterande trådlösa system. Till dessa system utvecklar Gapwaves AB vågledar- och antennprodukter baserade på den patenterade GAP-vågledarteknologin. Bolagets marknader är bland annat radiolänkar inom telekom, bilradar, avlyssningssystem och rymdobservatorier.

Gapwaves aktie (GAPW B) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Gapwaves tecknar NDA-avtal med Bilradarföretag och ytterligare telekomföretag

Gapwaves har ingått non-disclosure-avtal (NDA) med två av de ledande globala företag inom automotive radar och ytterligare ett globalt telekom-företagen avseende aktiva antenner.


Bidrag från Vinnova till Chalmers för Capped Bowtie juni 2017

Professor Jian Yang på Chalmers Tekniska Högskola har blivit tilldelad ett bidrag på 4 MSEK från Vinnova för att utveckla Smart Capped Bowtie för att ytterligare integreras och industrialiseras i mm-Wave 5G system.


VD Lars-Inge Sjöqvist presenterar Gapwaves på Småbolagsdagen 12 juni 2017

Den 12 juni presenterar VD Lars-Inge Sjöqvist, Gapwaves och den senaste utvecklingen i bolaget på Sheraton Hotel i Stockholm. Presentationen livesänds och kan följas på www.smabolagsdagen.net


Gapwaves lanserar Gapwaves store en web-shop för enklare handel av produkter

För att förenkla beställningar och leveranser av standardprodukter som gapvågledarflänsar och antenner har vi nu startat en web-shop där kunder från hela världen kan köpa våra produkter.


Analysguiden uppdaterar sin analys av Gapwaves

- Två avtal om utveckling av GAP-teknologin för 5G-antenner lyfte Gapwaves-aktien kring första kvartals-rapporten 2017. Vi höjer riktkurs till 15 kronor per aktie (12) men efter kursuppgång är detta redan intecknat, skriver Analysguiden.


Gapwaves ingår samarbetsavtal med Prototal avseende tillverkning av antenner

Gapwaves har ingått samarbetsavtal Prototal AB avseende legotillverkning, montering, test och leverans av platta gapvågledarantenner.


Gapwaves utser CFO, VP Supply och COO till företagsledningen

Gapwaves har utsett Per Andersson till finanschef (CFO), Charlotte Elmquist till leverans och produktionschef (VP Supply) och Johan Andrén till operativ chef (COO) att ingå i företagsledningen.


Analysguiden intervjuar Gapwaves VD Lars-Inge Sjöqvist

Lars-Inge Sjöqvist intervjuades av Analysguiden den 16 maj i samband med att Gapwaves publicerat sin kvartalsredogörelse för perioden 2017-01-01 - 2017-03-31.


Delårsredogörelse Q1 2017

Gapwaves delårsredogörelse för perioden 2017-01-01 - 2017-03-31 publiceras idag och finns tillgänglig på bolagets hemsida för nedladdning.


5G-företaget Gapwaves tecknar NDA-avtal med två världsledande telekomföretag

Gapwaves har ingått non-disclosure-avtal (NDA) med två av de ledande globala telekom-företagen avseende kommande samarbetsprojekt.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: