Bidrag från Vinnova till Chalmers för Capped Bowtie juni 2017

Professor Jian Yang på Chalmers Tekniska Högskola har blivit tilldelad ett bidrag på 4 MSEK från Vinnova för att utveckla Smart Capped Bowtie för att ytterligare integreras och industrialiseras i mm-Wave 5G system.

Professor Jian Yang på Chalmers Tekniska Högskola har blivit tilldelad ett bidrag från Vinnova för Smartare Elektroniksystem med projektet "Smart Bowtie: PCB/LTCC/Silicon Based UWB mm-Wave Smart Capped Bowtie Array for 5G Communication Systems". Bidraget är 4 MSEK under två år från Vinnova till Chalmers. Den största partnern i projektet är Gapwaves AB som har ett patent på Capped Bowtied antenna och kommer bidra med cirka 1,5 MSEK till projektet. Andra partners inkluderar Ericsson, Sony Mobile, LEAX Arkivator Telecom samt MC2 på Chalmers. Målet är att utveckla Smart Capped Bowtie teknologin, generera och karaktärisera prototyper för industrin för att ytterligare integreras och industrialiseras i mm-Wave 5G system.

Göteborg 16 juni 2017

För mer information, besök Gapwaves ABs hemsida www.gapwaves.com eller kontakta VD Lars-Inge Sjöqvist.

Lars-Inge Sjöqvist
Telefonnummer: 0736 84 03 56
E-post: lars-inge.sjoqvist@gapwaves.com

Om Gapwaves AB
Gapwaves AB är sprunget ur forskning på Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011 för att kommersialisera innovationer för effektiv trådlös kommunikation. I och med den exponentiellt ökande användningen av bild och video i våra mobila enheter uppkommer också ett ökande behov av högpresterande trådlösa system. Till dessa system utvecklar Gapwaves AB vågledar- och antennprodukter baserade på den patenterade GAP-vågledarteknologin. Bolagets marknader är bland annat radiolänkar inom telekom, bilradar, avlyssningssystem och rymdobservatorier.

Gapwaves aktie (GAPW B) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Besked om "Seal of Excellence" för ansökan om finansiering inom Horizon 2020

Gapwaves AB lämnade i juni i år in en ansökan om finansiering till programmet SME instrument phase 2 inom Horizon 2020. Besked har nu mottagits om att bolaget erhållit EU-kommissionens "Seal of Excellece", men att stöd ej erhållits då tillgängliga medel vid ansökningstidpunkten inte var tillräckliga för att finansiera alla som uppnått denna nivå.


Träffa Gapwaves på Aktiedagen i Göteborg 25 september

Gapwaves medverkar på Aktiedagen på Svenska Mässan i Göteborg måndag 25 september. Vid evenemanget har du möjlighet att träffa representanter för Gapwaves samt lyssna på presentation av VD Lars-Inge Sjöqvist.


Gapwaves deltar på G&W's Småbolagsfrukost 21 september i Stockholm

Torsdagen den 21 september medverkar Gapwaves vid G&W Småbolagsfrukost på Berns i Stockholm. Vid evenemanget kommer Gapwaves VD Lars-Inge Sjöqvist att presentera bolaget och intervjuas. Programmet startar kl 8:30 och Gapwaves presentation är planerad till kl 9:15.


Analysguiden uppdaterar sin analys av Gapwaves "Stort intresse kräver satsning"

- Gapwaves har fått fler förfrågningar kring Gap-tekniken, både inom telekom och bilradar. Initialt leder det till ökade kostnader men vi ser också bättre tillväxtutsikter. Vi höjer riktkursen till 16 kronor (15), skriver Analysguiden.


Analysguiden intervjuar Gapwaves VD Lars-Inge Sjöqvist

Lars-Inge Sjöqvist intervjuades av Analysguiden den 4 september i samband med att Gapwaves publicerat sin halvårsrapport för perioden 2017-01-01 - 2017-06-30.


Halvårsrapport 2017

Gapwaves halvårsrapport för perioden 2017-01-01 - 2017-06-30 publiceras idag och finns tillgänglig på bolagets hemsida för nedladdning.

Jan Wäreby ny ledamot i Gapwaves styrelse

Jan Wäreby, idag styrelseordförande för bland annat Fingerprint Cards och RISE och med många års erfarenhet från ledande positioner inom Ericsson, kommer att ingå i styrelsen som adjungerad ledamot från september för att därefter väljas in som ordinarie ledamot vid en extra bolagsstämma.


Gapwaves flyttar till nytt kontor vid Klippan västra i Göteborg

Gapwaves har nu flyttat in i nya lokaler på Banehagsgatan 22, 414 51 i Göteborg granne med Älvsborgsbron vid Klippan i Göteborg


Gapwaves har etablerat ett återförsäljaravtal med Cornes Technologies i Japan

Gapwaves har nu etablerat ett icke exklusivt distributörsavtal för den japanska marknaden med Cornes Technologies.


Gapwaves tecknar NDA-avtal med Bilradarföretag och ytterligare telekomföretag

Gapwaves har ingått non-disclosure-avtal (NDA) med två av de ledande globala företag inom automotive radar och ytterligare ett globalt telekom-företagen avseende aktiva antenner.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: