Malaysian Airports väljer 2Connect™ för spårning av bagagevagnar

Free2move har fått ytterligare en beställning på IoT plattformen 2Connect™ från Malaysia Airports Holdings Berhand (MAB) för installation gällande spårning av bagagevagnar på Kuala Lumpurs internationella flygplats (KLIA).

Ett system installeras för att spåra bagagevagnar på landsidan för en evalueringsperiod, efter vilken det förväntas att full driftsättning kommer att göras. Free2moves system för spårning av bagagevagnar hjälper flygplatser att spara kostnader i underhåll, nå optimal tillgänglighet och förbättra passagerarnas användarupplevelse.

KLIA hanterar 15-25 miljoner passagerare per år och är därmed Malaysias största flygplats. MAB driver totalt 41 flygplatser i Malaysia, Indien och Turkiet.

Free2move har redan en existerande installation i drift sedan 2010 i närliggande Bangkoks internationella flygplats Subarnabhumi i Thailand. I denna flygplats övervakas 5.000 bagagevagnar på landsidan och 2.000 på luftsidan.

Ett unikt särdrag med 2Connect™ är den utmärkta anti-kollisionstekniken i radioprotokollet. En 2Connect™ gateway kan hantera flera tusen sensorer på samma gång. Detta är kritiskt i bagagevagnsapplikationer då antalet rörliga enheter är mycket stort, typiskt 5.000 till 20.000 vagnar.

Anders Due-Boje, VD på Free2move säger "Ordern gör det möjligt att utnyttja tidigare erfarenheter från flygplatsapplikationer till att skapa det optimala systemet för ytterligare en mycket viktig flygplats i sydöstasien. Det innebär också vår femte bedydante kundorder för 2Connect™-plattformen under första halvåret 2016. Med produktsättningen av fjärde generationens gateway, Celebes 4, är vi exalterade över möjligheten att driftsätta den senaste teknologin i den mycket utmanande flygplatsmiljön." 

För ytterligare information om ovanstående pressmeddelande, vänligen kontakta Anders Due-Boje, VD Free2move, tel: +46 70 526 03 00, e-post: [email protected]

Om Free2move

Free2move erbjuder produkter och tjänster inom Industriell IoT (Internet of Things) i form av intelligenta sensornätverk som trådlöst samlar in, analyserar, kontrollerar och styr olika enheter. Lösningarna möjliggör att företag kan driva sin verksamhet mer effektivt och sänka sina kostnader samtidigt som man har kontroll och kan säkra sina tillgångar. Typiska användningsområden är inom industri - och fastighetsautomation. www.free2move.se


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703