Delårsrapport för kvartal 1-3 2017

  • Nettointäkter under Q1-Q3 MSEK 1,2 (3,4)
  • Periodens rörelseresultat MSEK - 7,7 (-7,6)
  • Periodens Resultat MSEK - 6,2 (-6,3)
  • Orderstock vid periodens slut 0 (3,5) MKR
  • Disponibla likvida medel 766 TSEK
  • Antalet aktier vid rapporttillfället aktier: 2 991 548 614

VD kommentarer:

2017 präglat av vidareutveckling, kvalitetssäkring och anpassning mot öppna standards

Free2moves framtida tillväxt bygger nu främst på att dra nytta av och i större skala tillämpa all den erfarenhet vi fått av provinstallationerna hos utvalda kunder.

Vi noterar ytterligare ett kvartal där vi inte är nöjda med försäljningsutvecklingen. Hela året har medfört ansträngningar i att kvalitetssäkra samt att vidareutveckla 2Connect™ för anslutning mot öppna standards som når en bredare marknad. Detta har tagit längre tid än beräknat.

Ett exempel på denna vidareutveckling, är integration av 2Connectt™ i Node-RED (IBM). Syftet med detta jobb är att skapa förutsättningar för kunderna att på ett enkelt och snabbt sätt kunna koppla 2Connect™ och all sensorinformation till sina befintliga system för övervakning, styrning, miljö, hållbarhet och beslut.

Många av dessa system bygger på molnbaserade öppna standards och nu är 2Connect™ anpassat till flertalet av dem. Vi räknar med att lösningen är certifierad av IBM under Q4 2017. Certifieringen i sig skapar trovärdighet hos kunder och samarbetspartners. Med detta jobb klart, står vi redo att öka och intensifiera marknadsföring och säljinsatser. Fortfarande mot de målgrupper vi definierat sedan tidigare, fastighetsägare, fastighetsförvaltare och aktörer inom logistik och asset management.

Vi har gjort nyanställningar inom försäljning och marknadsföring, och kommer på sikt stärka vårt R&D team i Malaysia för att kunna möta kommande kundförfrågningar. Under kvartalet har bolaget tillsatt ny vd.

Styrelsen har inlett förberedelser för en nyemission.

Med vänlig hälsning

Leif Syrstad
Verkställande Direktör

Rapporten i sin helhet bifogas.

För ytterligare information:
Leif Syrstad, VD Free2move,
tel: +46 708 660 703,
e-post: [email protected]

Om Free2move

Free2move erbjuder tjänster och produkter inom Industriell IoT (Internet of Things) i form av intelligenta sensornätverk som trådlöst samlar in, analyserar, kontrollerar och styr olika enheter. Lösningarna möjliggör att Free2moves kunder kan driva sin verksamhet mer effektivt och sänka sina kostnader samtidigt som kunden får större kontroll och kan säkra sina tillgångar. Free2moves huvudsakliga tillämpningsområde är inom fastighetsautomation och infrastruktur. www.free2move.se


Om Free2Move

Prenumerera

Få löpande information från Free2Move via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn F2M ISIN-kod SE0011414283 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Leif Syrstad CEO, Free2Move Holding AB [email protected] +46 708 660 703