Kinas återstart efter COVID-19 börjar nu synas hos Ferroamp

"Produktionen i Spånga går för högtryck och vi levererar som vanligt. Vi har under inledningen av året haft fortsatt god orderingång trots Corona-situationen" säger Krister Werner, VD för Ferroamp. "Det finns en vilja, energi och tävlingsanda i företaget att klara det vi sagt att vi skall klara".

Det har varit en utmanande inledning av året med nedstängning i Kina runt det kinesiska nyåret p g a COVID-19, följt av spridning i Europa och påverkan på Sveriges industri och utvecklingen mot en global pandemi. "Vi hanterar läget och eventuella konsekvenser på ett innovativt och lösningsorienterat sätt och har tät kontakt med våra kunder och marknaden. Vi ser att vi i stort kan följa vår plan" säger VD Krister Werner.

För att accelerera Ferroamps fortsatta tillväxt drivs det interna programmet Industrialisering 2.0 med syftet att lyfta existerande produktportfölj till en stabil volymtillverkning. Första produkten ut är SSO (Solar String Optimizer) som genomarbetats tillsammans med Hong Kong baserade partnern Trio Engineering Co Ltd. Trios fabriker i Kina har sedan ett par veckor tillbaka öppnats igen, och vi ser nu en verksamhet som nära nog är i full gång efter veckorna av nedstängning.

"Vi ligger bra till med förserie- och prototyper och trots en del utmaningar p g a Corona-viruset så har det varit inspirerande att se allas vilja att finna konstruktiva lösningar på kommunikation- och nedstängning" säger Anna Westling, Head of Operations. "Jag känner mig trygg efter leverans av prototyperna att vi kommer kunna leverera serieexemplar under slutet av det andra kvartalet". Ursprungligen planerades de första volymleveranserna från Trio till april, men efter Kinas nedstängning så ligger projektet dryga månaden försenat, med leverans under slutet av det andra kvartalet i stället. Trots rejäla utmaningar under perioden så har projektet rullat på bra. "Vi har funnit vägar att kommunicera och arbeta vidare i projektet tillsammans med Trio digitalt via video och telefon" säger Anna.

"Vi bevakar läget avseende COVID-19 noggrant" säger VD Krister Werner. "Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och all kontorspersonal inklusive utvecklingsavdelningen arbetar sedan någon vecka tillbaka på hemmakontor. Vi har varit kreativa och hittat och utvecklat bra lösningar för att kunna fortsätta vår utvecklingsverksamhet med högt tempo trots distans- och hemarbete. Vårt utvecklingslabb i Spånga är bemannat med minimal styrka".

"Produktionen i Spånga går för högtryck och vi levererar precis som vanligt. Vi har introducerat skärpta hygienregler enligt myndigheternas rekommendationer och känner oss trygga med vår hantering. Vi har under inledningen av året haft fortsatt god orderingång trots Corona-situationen. När SSO kommer i volymtillverkning hos Trio i slutet av det andra kvartalet, kan vi frigöra ytterligare kapacitet i vår egen produktion och öka vår totala leveransförmåga" säger Krister vidare. "Det finns en oerhörd vilja, energi och tävlingsanda i företaget att klara det vi sagt att vi skall klara".

Detta är sådan information som Ferroamp Elektronik AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 mars 2020, kl. 13.00

För ytterligare information, kontakta:
Krister Werner, VD 076-535 86 64

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01