Ferroamp skriver avtal med Trio Engineering för kontraktstillverkning av ny SSO

Ferroamp Elektronik AB har skrivit avtal med Hongkongbaserade Trio Engineering för kontraktstillverkning av Ferroamps nya generation av solsträngsoptimerare (SSO) till EnergyHub plattformen. Förutom leveranser i november av verktyg och nollserie kommer de ordinarie leveranserna att börja under Q1 2020.

Ett av Ferroamps strategiska initiativ är industrialisering av samtliga produkter. Den första produkten i ordningen är SSO. Den har nu genomgått en total omkonstruktion för anpassning till masstillverkning och samtidigt fått ökad prestanda för nya kraftfullare solceller. SSO kommer även släppas i en dubbelsträngsversion för effektivisering av större installationer. Trio Engineering kommer som kontraktstillverkare att producera SSO enligt Ferroamps underlag. Utläggningen av denna produkt kommer att frisätta signifikanta resurser i Ferroamps nuvarande tillverkning i Spånga.

Björn Jernström, VD på Ferroamp: "Det känns jättebra att vi nu landar samarbetet med Trio. De är en mycket kompetent kontraktstillverkare för vår typ av produkter, de har musklerna att hjälpa oss att växa, samtidigt som de redan levererar till några av de största i vår bransch, vilket borgar för att de kan kvalitet. För Ferroamps del betyder det att vi tar ett väldigt viktigt steg mot att kunna växa snabbt, utan att vi får växtvärk. Idag lider vi av långa leveranstider. När Trio kommer igång med sina leveranser i Q1 får vi en dramatisk ökning av vår leveranskapacitet."

John Tiernan, Director of Operations at Trio Engineering: "Vi välkomnar möjligheten att få stödja ett prisbelönt företag som Ferroamp Och hjälpa dem att nå sina tillväxtmål för 2020 och därefter. Med vår mer än 35 års produktionserfarenhet och samarbeten med både stora OEM och start-ups, känner vi att Ferroamp har hittat rätt partner att följa dem på deras resa. Vi är partner för många företag som kräver expertis inom såväl kraftelektronik som inom förnybar energiteknik. Det är denna kunskap och erfarenhet som vi tror kommer vara mycket fördelaktigt för Ferroamp framgent. "

Industrialiseringsprojekten för övriga produkter fortsätter som planerat och kommer att släppas senare under 2020. 

För ytterligare information, kontakta:
Björn Jernström, VD Ferroamp, telefon 070-930 89 82
[email protected]

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com 

Om Ferroamp Elektronik
Svenska Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom cleantech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag/ägare, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

G&W Fondkommission är Certified Adviser: e-post [email protected], telefon 08-503 000 50.


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01