Ferroamp är ett av de snabbast växande företagen i Europa

När Financial Times presenterar sin årliga lista över de snabbast växande företagen i Europa placeras Ferroamp på plats 50 totalt och som tvåa i Norden.

Financial Times listar årligen de 1000 företag i Europa som har uppnått den högsta procentuella tillväxten. Ferroamps CAGR (Compound Annual Growth Rate) på 172,6 % placerar företaget på plats 50 i Europa och som nr 2 i Norden på årets lista.

- Att Ferroamp placerar sig som det 50:e snabbast växande företaget i Europa bekräftar vår starka tillväxt, även i jämförelse med andra företag. Vi har fortsatt fokus på att växa och arbetar intensivt med utveckling av våra produkter och vår organisation för att framöver kunna leverera volym på fler marknader, säger Krister Werner, VD på Ferroamp.

Svenska Ferroamp har utvecklat ett system för energi- och effektoptimering, med styrenheten EnergyHub som nav. Ferroamp erbjuder ett skalbart och framtidssäkert sätt att integrera solel, energilagring och elbilsladdning. När samhället elektrifieras i en allt snabbare takt och samtidigt behöver ställa om till en större andel förnybar energi, kan Ferroamps system vara en del av lösningen.

- Elektrifieringen i samhället pågår redan i snabb takt och ökar därmed belastningen på elnäten, med effektbrist som följd. Vi står inför ett systemskifte där Ferroamps system, som integrerar solceller, energilager och elbilar på ett optimalt sätt, är en möjliggörare i energiomställningen, avslutar Krister Werner.

Stockholm, 2021-03-05

För ytterligare information, kontakta:

Krister Werner, VD, 076-535 86 64
Kerstin Wähl, CFO & IR, 070-657 35 10

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om FT1000: Europe's Fastest Growing Companies
FT1000: Europe's Fastest Growing Companies är ett initiativ av Financial Times och Statista som listar de företag i Europa som uppnått den högsta sammanvägda årliga tillväxttakten mellan 2016-2019. Listan publicerades den 2 mars och en fördjupad rapport publiceras i Financial Times den 22 mars 2021. Se hela listan här.

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som gör det möjligt att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected] , telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01