Vindpark Stigafjellet uppförd och överlämnad till ewz

Eolus har färdigställt den norska vindparken Stigafjellet. Samtliga villkor i det avtal Eolus träffat med ewz, Zürich stads energibolag, avseende uppförande av vindparken omfattande 30 MW är uppfyllda och den driftsatta vindparken har överlämnats till kund.

I juli 2018 tecknade Eolus avtal med ewz om försäljning av vindpark Stigafjellet bestående av 7 vindkraftverk av modell SiemensGamesa SWT-DD-130 4,3 MW. ewz förvärvade samtliga aktier i projektbolaget som ägde rättigheterna till vindparken och tecknade samtidigt avtal med Eolus om uppförande av anläggningen. Etableringen har finansierats av kunden. Affären offentliggjorde via pressmeddelande den 10 juli 2018. Samtliga villkor för uppförandet av vindparken är nu uppfyllda och slutbetalning har skett. Eolus intäktsredovisning för avtalet gällande uppförande av vindparken har skett i enlighet med reglerna i IFRS 15, så kallad succesiv vinstavräkning.

Eolus har fått förtroendet att leverera tekniska och administrativa tjänster avseende vindparken.

För ytterligare information kontakta:
Per Witalisson, VD, telefon +46 (0)70-265 16 15
Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon +46 (0)720-50 59 11

Kort om Eolus
Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av 615 vindkraftverk med en effekt om över 1 200 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta över 1 300 MW åt kunder varav cirka 745 MW är i drift.

Eolus Vind AB har cirka 26 000 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com 


Om Eolus Vind

Eolus ska skapa värden i alla led inom ramen för projektering, etablering och drift av anläggningar för förnybar energi samt energilagring och erbjuda såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt.

Webbplats
www.eolusvind.com
Bransch
Konstruktion och material

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn EOLU-B ISIN-kod SE0007075056