Eolus säljer det amerikanska projektet Wind Wall 1 omfattande 46,5 MW till Cubico Sustainable Investments

Eolus har skrivit avtal med Cubico Sustainable Investments (Cubico) om försäljning av den nyckelfärdiga vindparken Wind Wall 1 belägen nära Tehachapi i Kalifornien i USA med en installerad effekt om 46,5 MW.

Wind Wall 1 är det första vindkraftsprojektet Eolus utvecklat, finansierat och byggt i USA. Eolus kommer att överlåta projektbolaget till Cubico när affären slutförs.

Projektet omfattas av ett 15-årigt elförsäljningsavtal och byggnationen finansieras av Eolus. Etablering av anläggningar pågår och Wind Wall 1 beräknas vara färdigställt under hösten 2020.

Wind Wall 1 kommer att bestå av 13 vindkraftverk av modell Vestas V126 med en total installerad effekt om 46,5 MW.

Som en del av affären med Cubico har Eolus fått förtroendet att leverera tekniska och administrativa driftstjänster för att maximera utfall och produktion från anläggningen.

- Jag är glad över det förtroende Cubico gett Eolus att leverera en högkvalitativ investering och att vi får hantera Wind Wall 1 under lång tid när anläggningen är färdigställd. Vi är stolta över att kunna etablera ett nytt partnerskap med Cubico och hoppas kunna utvidga detta samarbete i framtiden säger Eolus VD Per Witalisson.

- Det är fantastiskt att få ge nytt liv till Wind Wall - en vindpark som tidigare bestått av hundratals Vestas V17 90 kW vindkraftverk från mitten av 1980-talet - med moderna stora vindkraftverk. Detta är en viktig milstolpe för Eolus i Kalifornien och USA och utan vår personal och stöd från våra partners som Vestas, Signal och Swedbank skulle detta inte vara möjligt säger Eolus landschef i USA, Hans-Christian Schulze.

Genomförandet av transaktionen är beroende av att ett antal villkor uppfylls före tillträde.

För ytterligare information kontakta:

Per Witalisson, VD, telefon +46 (0)70-265 16 15
Hans-Christian Schulze, Country Manager, +1 858 336 00 67
Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon +46 (0)720-50 59 11

Kort om Eolus

Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av 653 vindkraftverk med en effekt om nära 1 370 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta nära 1 400 MW åt kunder varav cirka 905 MW är i drift.

Eolus Vind AB har cirka 28 000 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com


Om Eolus Vind

Eolus ska skapa värden i alla led inom ramen för projektering, etablering och drift av anläggningar för förnybar energi samt energilagring och erbjuda såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt.

Webbplats
www.eolusvind.com
Bransch
Konstruktion och material

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn EOLU-B ISIN-kod SE0007075056