Kontrakt värt uppemot 30 miljoner stärker Eniro Voice i Sverige

Eniros affärsområde Voice tar ett stort kliv framåt på den svenska contact center-marknaden genom ett kontrakt värt uppemot 30 miljoner kronor med Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB.

I tuff konkurrens med tre andra anbudsgivare har Eniros affärsområde Voice idag ingått ett stort och viktigt avtal rörande kundservice med Stockholm Gas AB och Gasnätet Stockholm AB.

"Genom att vinna ännu en offentlig upphandling tar vi ett stort kliv framåt för att stärka den svenska contact center-affären", säger Kaj Lindholm, Vice President affärsområde Voice.

Kontraktet, som initialt löper över fyra år med start den 1 juni 2021 är värt 3,7 miljoner kronor per år. Därutöver finns en option till förlängning med ytterligare fyra år.

Syftet med upphandlingen är att bredda och utveckla kundservicen med större tillgänglighet och fler tjänster för de två gasbolagens kunder. Stockholm Gas säljer naturgas, biogas och stadsgas till hushåll, restauranger, industrier och fordonssektorn. Gasnätet Stockholm AB äger gasnätet i Stockholmsområdet och ansvarar för utveckling, drift och underhåll av nätet.

"Att Stockholm Gas och Gasnätet Stockholm väljer att outsourca kundservice, försäljning samt backoffice-uppdrag till oss gör oss förstås oerhört glada och stolta. Vi har mångårig erfarenhet av kundservice inom just energisektorn såväl i Sverige som i Finland och med det nya uppdraget säkerställer vi en ännu starkare ställning och tillväxt", säger Kaj Lindholm.

Affärsområdet Voice omfattar contact center-verksamhet och nummerupplysning via samtal och SMS. Efter förvärvet av outsourcing-verksamheten från den finska teleoperatören Elisa 2018 är Eniro Voice näst störst på den finska contact center-marknaden. Ambitionen är att växa contact center-affären genom ett utökat samarbete mellan den finska och svenska verksamheten och genom att fokusera på områden där positionen redan i dag är stark som energi, avfallshantering och logistik.

För mer information, vänligen kontakta:

Kaj Lindholm, Vice President Eniro Voice, tel +358 505 520 740, [email protected]

Jessica Engelbrecht, Ansvarig Marknadskommunikation, Stockholm Gas AB +46 70 315 52 07 [email protected]

Alexandra Svenonius, nätmarknadschef Gasnätet Stockholm, +46 732671015, [email protected]

Eniro AB är ett svenskt börsnoterat (Nasdaq Stockholm, ENRO) MarTech bolag med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Eniro koncernen har en årlig omsättning på cirka 900 msek och cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm. Koncernens verksamhet bedrivs inom tre affärsområden. Affärsområdet Marketing Partner, som står för 70 procent av omsättningen, erbjuder lokala små och medelstora företag ett helhetserbjudande av digitala marknadsföringstjänster. Affärsområdet Voice erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster. Affärsområdet Venture består av Eniro På Sjön och andra tillväxtinitiativ inom koncernen.


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]