Doxa tecknar ett andra distributionsavtal i Schweiz

Curaden AG och Doxa har signerat avtal om distribution i Schweiz och Liechtenstein. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dental-cement, Ceramir® Crown & Bridge.

Curaden är en av de största schweiziska dentaldepåerna. De har lång erfarenhet, ett stort nätverk och en stor säljkår inom dental. De kommer att arbeta sida vid sida med vår existerande distributör, HeicoDent (som även de har förlängt sitt kontrakt) för att vi skall få större täckning över landet och ha fler aktiva säljare. Doxa önskar Curaden och HeicoDent ett framgångsrikt samarbete och ser fram emot att tillsammans utveckla marknaderna i Schweiz och Liechtenstein.

"Ceramir is simply better. It is simplier to use for any dentist and has better technical properties than any other cement. This is exactly what our customers want." säger Mike Kovac, Sales Director Curaden Switzerland.

"Vår försäljning i Schweiz har haft en svag utveckling och det nya avtalet med Curaden förstärker vår marknadsnärvaro. Det tillför mer resurser i form av säljare och aktiviteter, men visar även för tandläkarna att Ceramir är en produkt på frammarsch och som fler distributörer vill ha i sin portfölj." säger Torbjörn Larsson, VD Doxa.

Uppsala den 24 oktober 2016

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 oktober 2016 kl. 08.30 CET.

Kort om Doxa
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB