Doxa tecknar distributionsavtal med DHPI i USA

Dental Health Products, Inc och Doxa har signerat avtal om distribution i USA. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dental-cement, Ceramir® Crown & Bridge.

DHPI är en fullservice-depå med nationell täckning via två distributionscenter och sex regionkontor. De fokuserar på det kundsegment som i USA kallas Special Markets, d v s gruppraktiker som består av flera tandläkare - ofta med olika specialistinriktning samt offentlig tandvård (militär och sjukhus). Gruppraktiker är det snabbast växande segmentet i USA. Alla de stora distributörerna har separata avdelningar som bearbetar detta segment.

"Avtalet med DHPI är ett steg in på Special Markets, ett marknadssegment där vi har haft svårt att komma in. Det är ett segment med stor prispress där de större tillverkarna ger kraftiga subventioner till våra traditionella distributörer. Samtidigt knyter de ofta upp dem i finansiella incentive-avtal som vi inte kan konkurrera med. Avtalet med DHPI är byggt på affärsmässiga grunder och på att de verkligen tror på Ceramir. DHPI är en av de snabbast växande dentaldistributörerna i USA i detta segment och vi är därför mycket nöjda med att ha kunnat sluta detta avtal med dem." säger Torbjörn Larsson, VD Doxa.

Uppsala den 29 september 2016

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information ar sadan information som Doxa AB (publ) ar skyldigt att offentliggora enligt EU:s marknads-missbruksforordning. Informationen lamnades, genom ovanstaende kontaktpersons forsorg, for offentliggorande den 29 september 2016 kl. 08.30 CET.

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB