Doxa tecknar distributionsavtal med Burkhart Dental i USA

Burkhart Dental och Doxa har signerat avtal om distribution i USA. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dental-cement, Ceramir® Crown & Bridge.

Burkhart Dental är USA's fjärde största dentaldistributör och har ett sortiment som omfattar såväl förbrukningsmateriel som utrustning och teknisk service. Man säljer även tjänster som Inventory- och Practise Management samt Office Design. Bolaget grundades 1888 och är fortfarande familjeägt.

Bolagets huvudkontor ligger i Tacoma, Washington och de är starkast i västra och södra delarna av USA, där man också har fysiska filialer.

"Burkhart has been studying market acceptance and client demand since becoming aware of Ceramir. We have seen market acceptance established for Ceramir and we believe it will be a strong addition to our portfolio." säger Bill Sundheimer, Director of Merchandise, Burkhart Dental.

"Vi har fört diskussioner till och från med Burkhart under flera år. Att de nu inser att biokeramiska material är det håll marknaden går är positivt för Ceramir och Doxa." säger Torbjörn Larsson, VD Doxa.

Uppsala den 15 mars 2017

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 mars 2016 kl. 08.30 CET.

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB