Doxa stärker sin position i centrala USA

Doxa har tecknat ett distributionsavtal med Midway Dental Supply för den nordamerikanska marknaden, i en mycket attraktiv del av USA.

Midway Dental Supply är en distributörspartner med en stark geografisk närvaro i centrala USA. I samband med avtalets tecknande så har en första uppstartsorder lagts med planerad leverans i slutet av maj.

Genom partnerskapet med Midway Dental Supply stärker Doxa ytterligare sin position i centrala USA, en region där Doxa idag har en betydande närvaro av ledande föreläsare. Samarbetet med Midway Dental Supply, i kombination med Doxas föreläsare i regionen, ger Doxa en kraftfullt ökad närvaro i centrala USA.

Midway Dental Supply har mer än 35 års erfarenhet av att sälja dentalcement och övriga förbrukningsmaterial. De har en stor kundbas och en mycket kunnig säljkår. Lanseringsplanen är fastställd och startar med ett utbildningsevent innehållande föreläsning av bl. a Lou Graham som är en erkänd föreläsare och ambassadör för Doxas dentalcement Ceramir® Crown & Bridge.

Med sina 50 säljare och 7 personer i kundsupport satsar Midway Dental Supply mycket på nära relationer med sina kunder och har daglig införsäljning och utbildning av kliniker. Tillsammans med Doxa kommer Midway Dental Supply att genomföra kampanjer via webbannonsering, erbjudanden via egen säljkår, annonsering i dentalmagasin och ha säljare på plats vid föreläsningar för att öka närvaron och kunskapen om de unika fördelarna med Ceramir®-teknologin och dess produkter.

"Avtalet med Midway Dental Supply, en väl etablerad distributör i centrala USA, är ytterligare ett steg i vår ambition att nå så många tandläkare som möjligt både genom geografisk närvaro och genom närmare samarbeten. Midway Dental Supply är en erkänd distributör med ett bra kundregister och många aktiva säljare. Vi kommer nu tillsammans att fokusera på en stark lansering och utbildning av Midway Dental Supply's personal. Den region de verkar inom är en mycket intressant del av USA för våra produkter", säger VD Henrik Nedoh.

Uppsala den 28 Maj 2019

För ytterligare information:
Henrik Nedoh VD, telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Kort om Doxa

Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00;
e-mail [email protected]).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB