DOXA presenterar uppdaterad vision, affärsidé och strategi

Doxas styrelse och ledning har under det senaste halvåret arbetat igenom Doxas vision, affärsidé och strategi. Målsättningen med arbetet har varit att ge vägledning till ledningen för att öka tillväxttakten i Bolaget. Som en konsekvens härav har visionen omarbetats och har nu följande lydelse:

  • Doxa - "Pioneer and leader of bioceramics in dental care".

Befintlig affärsidé har utvidgats till:

  • Utveckla, tillverka och kommersialisera bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända produkter för användning inom tandvården.

I strategiarbetet har Bolagets unikitet definierats. Styrelse och ledning har kommit fram till att Doxa har unik expertis om kalciumaluminats egenskaper och kompetens om hur man applicerar kalciumaluminat i framförallt dentala produkter. Doxas strategi har nu fastställts till att:

  • Tillsammans med strategiska partners och välrenommerade nationella och globala distributörer utveckla och sälja bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända dentala material. Doxa ska generera intäkter från försäljning av färdiga produkter under eget varumärke eller som private label och insatsvaror baserat på Doxas unika kompetens inom kalciumaluminat.

Liksom tidigare skall Doxa fortsätta att utvecklas från ett enproduktbolag till att utveckla en produktportfölj bestående av flera produkter. Däremot tillkommer en förändring nu, vilken är att det inte behöver vara egenutvecklade produkter utan produkter kommer med största sannolikhet i framtiden att vara utvecklade i samarbete med externa partners men baserat på kalciumaluminat i någon form.

I strategiarbetet har också Doxas distributörsnätverk analyserats. Resultatet av det arbetet har varit att fokusering av befintliga resurser ska göras för att etablera ett nära samarbete med de distributörer som har potential att långsiktigt ge Doxa en lönsam försäljning.

"Vi har under hösten 2018 och fram tills nu haft aktiva diskussioner där hela styrelsen varit engagerade tillsammans med Doxas ledning. Vi har nu fastställt en vägledande karta som presenterats och diskuterats med Doxas hela personal. Det innebär att alla inom företaget vet vart vi ska och vilka mål vi inom tre år ska uppnå. Nu återstår bara hårt arbete", säger Ingrid Atteryd Heiman styrelsens ordförande.

Uppsala den 2 maj 2019

För ytterligare information:
Henrik Nedoh VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected] 

Läs mer på webben: www.doxa.se 
Produkten Ceramir: www.ceramir.se 

KORT OM DOXA

Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Utvecklingen baseras på en väl patenterad biokeramisk teknologisk plattform. Ceramir® Crown & Bridge och Ceramir® Bioceramic Implant Cement är remineraliserande, vävnadsvänligt och för tandläkaren tidseffektivt dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Det är de första produkterna i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa eller med vår teknologi. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00; e-mail [email protected])


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB