DOXA lanserar ett biokeramiskt implantatcement på dentalmässa i Chicago

Crown & Bridge har produktegenskaper som gör det till ett synnerligen lämpligt cement att använda vid implantatbehandlingar. Doxa har nu tagit fram en specialanpassad förpackning av Ceramir Crown & Bridge - "Ceramir Bioceramic Implant Cement" för att kunna bearbeta tandläkare som huvudsakligen arbetar med implantatbehandlingar. Ceramir Bioceramic Implant Cement lanseras på dentalmässan "Chicago Midwinter Meeting" i USA som hålls mellan 21:a och 23:e februari.

Ceramir Bioceramic Implant Cement är ett 100% resinfritt och vävnadsvänligt permanent implantatcement. Då cementet är biokompatibelt och överskottscement enkelt kan avlägsnas minimeras riskerna för att patienten utvecklar periimplantit.

Ceramir Bioceramic Implant Cement erbjuder samma fördelar som våra befintliga kunder, dvs allmäntandläkarna, är vana vid från "Ceramir Crown and Bridge". Bland fördelarna återfinns en enkel och tidsbesparande hantering både under applicering, cementering och vid borttagning av överskottscement. I samband med denna produktlansering har produkt- och varumärkesdesign för Doxas förpackningar omarbetats och Ceramir Bioceramic Implant Cement är först ut.

"Vi är glada och förväntansfulla över att kunna lansera en produkt som erbjuder enkel klinisk hantering och är vävnadsvänlig. Ceramir Bioceramic Implant Cement bedöms kunna minimera uppkomsten av periimplantit. Överskottscement vid implantatbehandlingar är en av de allmänt kända orsakerna till periimplantit och vår Ceramirteknologi i kombination med enkelheten att avlägsna överskott ger bästa möjliga förutsättningar för att minimera risken för uppkomsten av periimplantit vid cementering av implantatkonstruktioner", säger Henrik Nedoh, VD Doxa.

Uppsala den 11 februari 2019

För ytterligare information:
Henrik Nedoh VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00; e-mail [email protected]).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB