Doxa lanserar Ceramir Crown & Bridge i Asien

Doxa har tecknat distributionsavtal med Galla Dental för Malaysia. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dentalcement, Ceramir® Crown & Bridge.

Doxa lanserar det biokeramiska dentalcementet Ceramir Crown & Bridge på den asiatiska marknaden. Galla Dental och Doxa har tecknat distributionsavtal om samarbete i Malaysia. På den Malaysiska dentalmarknaden finns ungefär lika många tandläkare som på den svenska men det görs ungefär tre gånger så många cementeringar som i Sverige.

Galla Dental är en gedigen och framgångsrik dentaldepå och fungerar som en "one-stop-shop" för kunderna i Malaysia. De har god kunskap om sin marknad, en stor kundbas och en klar idé för hur de skall göra Ceramir till förstahandsvalet för de flesta cementeringarna i Malaysia. Galla Dental kommer att presentera Ceramir på en daglig basis både som en egen produkt och som en del av ett paket med andra produkter.

"Ceramir is a breakthrough product! What it can do to help our dentists is too good to be true. We are all very excited about launching Ceramir in Malaysia", säger KP Leow, VD Galla Dental.

"Den asiatiska marknaden är en stor och hittills orörd marknad och samarbetsavtalet med Galla Dental är därför ett viktigt första steg för Doxa. Den asiatiska marknaden är dessutom delvis annorlunda än de västerländska och det är därför bra att vi börjar med ett av de mindre länderna i Asien. Vi är mycket nöjda med att skrivit ett distributörsavtal med Galla Dental som är en mycket professionell aktör i Malaysia", säger Torbjörn Larsson, VD Doxa.

Uppsala den 23 september 2016

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) ar skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 september 2016 kl. 08.30 CET.

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB