DOXA FÖRSTÄRKER SIN NÄRVARO I TYSKLAND MED YTTERLIGARE EN DISTRIBUTÖR

Doxa har tecknat ett distributionsavtal med Dentegris GmbH i Tyskland som är en av Tysklands snabbast växande distributörer inom dentala produkter. Företaget bearbetar marknaden både genom egen säljkår och ett väl utvecklat kundlojalitetsprogram som kännetecknas av närhet, förtroende och pålitlighet. Doxa har i samband med tecknandet av avtalet erhållit en första mindre initial order.

Dentegris GmbH startades för 9 år sedan av erfarna tandläkare med affärsidén att erbjuda dentalmarknanden lättanvända, säkra och användarvänliga system. Ceramir är ett utmärkt tillägg till Dentegris nuvarande portfölj och bolaget kommer att marknadsföra Ceramir Crown & Bridge som ett unikt bioaktivt cement i samband med implantat.

Dentegris är aktiva på den tyska marknaden men har också dotterbolag i andra länder. Diskussioner har inletts för att potentiellt utöka deras distributionsrättigheter till deras dotterbolag i Turkiet, Grekland, Förenade Arabemiraten och på sikt eventuellt även i Ryssland.

"Tyskland är den största marknaden i Europa och vi ser denna utökning av antal distributörer som ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av vår affär i Europa. Nästa steg i vårt samarbete med Dentegris blir att utbilda deras personal. Det sker nu före jul och därefter kommer Dentegris att lansera Ceramir Crown & Bridge i januari 2019", säger VD Henrik Nedoh. 

Uppsala den 12 december 2018

För ytterligare information:
Henrik Nedoh, VD, på telefon +46 73 354 02 00
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB