Dividend Sweden förvärvar aktier i Zenterio

Dividend Sweden har avtalat om förvärv av totalt 2 090 000 aktier i Zenterio AB (publ), motsvarande ca 2,4% av antalet aktier i bolaget.

Dividend Sweden förvärvar ca 2,4% av aktierna i Zenterio från 12 säljare, för 6,50 kr/aktie. Betalning sker dels kontant med 3 kr/aktie, före årsskiftet, samt 3,50 kr/aktie i nyemitterade aktier i Dividend Sweden. Dividend ägde sedan tidigare 62 000 aktier i Zenterio.

Styrelsen i Dividend Sweden avser kalla till en extra bolagsstämma inom kort, med förslag om en riktad emission till säljarna av aktierna i Zenterio. Förslaget kommer omfatta nyemission av totalt 2 090 000 aktier till kursen 3,50 kr/aktie.

Zenterio är ett mjukvarubolag som utvecklar ett oberoende operativsystem och en plattform för digital- tv-boxar och tv-apparater, som kan användas av tillverkare av sådana produkter. Zenterio möjliggör för TV operatörer att effektivt hantera och leverera underhållning till sina kunder. Mer information finns på Zenterios hemsida www.zenterio.com. Zenterio hade under första halvåret 2018 en omsättning om 125,6 MSEK, med EBITDA på 2,7 MSEK.

"Dividend Sweden har sedan tidigare ett mindre innehav i Zenterio och när möjligheten att köpa en större post uppstod bedömde vi det som en attraktiv affär för oss. Zenterio har tidigare fört diskussioner om en börsnotering, vilket vi hoppas ska ske under 2019", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Stockholm 2018-09-28

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-320022, [email protected]

Dividend Sweden

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.


Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44