Dividend Sweden expanderar

Dividend Sweden har avtalat om förvärv av fyra aktieportföljer om totalt ca 50,2 MSEK. Likvid sker genom en riktad emission till kursen 3,50 kr/aktie.

Dividend Sweden expanderar sin verksamhet genom förvärv av fyra aktieportföljer. Säljare är Brofund Group AB, Capensor Capital AB, City Capital Partners AB samt LMK Forward AB. Likvid för portföljerna är avtalat att utgöras av totalt 14 341 135 nyemitterade aktier i Dividend Sweden, till kursen 3,50 kr per aktie. Förvärven av aktieportföljerna är villkorade av att en extra bolagsstämma godkänner den riktade emissionen till säljarna.

Styrelsen avser också att föreslå en företrädesemission om ca 12,8 MSEK för att befintliga aktieägare ska kunna teckna aktier till samma kurs.

Fullständiga detaljer kommer att kommuniceras i den kallelse till extra bolagsstämma som publiceras kommande vecka.

"Dividend Sweden får genom förvärvet av dessa fyra aktieportföljer en betydlig förstärkning av balansräkningen, samtidigt som långsiktiga och intresserade ägare ger utökade möjligheter till affärer" säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

2018-06-21

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-320022, [email protected]

Dividend Sweden

Dividend Sweden AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44