Avtal om ägarspridning med Nexar

Dividend Sweden har ingått ett avtal med Nexar Group AB, noterat på NGM Nordic MTF, att genom utdelning ägarsprida ca 5 miljoner aktier i bolaget.

Dividend Sweden avser kalla till en bolagsstämma under första kvartalet 2019, som föreslås besluta att dela ut totalt ca 5 miljoner aktier i Nexar Group till sina aktieägare. Nexar kommer rikta en emission till Dividend Sweden på ca 5 miljoner aktier.

Nexar är ett globalt musik- och underhållningsföretag med huvudkontor i Sverige, och via dotterbolag kontor i Spanien och England. Bolagsgruppen har idag skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även artistavtal med ett antal musiktalanger, där vissa har kommit fram via de egenutvecklade talangformaten. För mer information se www.nexargroup.se.

"Vi har genom våra egenutvecklade format för digital tv och radio attraherat kompetenta samarbetspartners med goda närverk inom musik och underhållning. Vi har nu lagt grunden för en god tillväxt och att i samband med detta genomföra en ägarspridning med Dividend Sweden känns mycket attraktivt, såväl för bolaget, dess befintliga ägare men också de nya ägarna, säger Mats Johansson", VD Nexar Group.

"Nexar har tagit fram ett antal spännande format för digital tv och radio, som nu röner intresse bland kunderna. En låg värdering i kombination med att order och kassaflöden kommer, gör att vi gärna deltar i bolagets fortsatta utveckling", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Villkor för utdelningen kommer att offentliggöras i samband med kallelse till bolagsstämma under första kvartalet 2019. 

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-32 00 22, [email protected]

Dividend Sweden

Dividend Sweden AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.


Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44