Komplettering: Utnyttjandeperioden för teckningsoptioner av serie TO2 i Dicot inleds idag

Komplettering: I tidigare version av pressmeddelandet fanns inte ägarbrevet bilagt.

Pressmeddelande: Uppsala, 17 mars 2021. Idag, den 17 mars 2021, inleds utnyttjandeperioden för de teckningsoptioner av serie TO2 som emitterades i samband med Dicot AB (publ) ("Dicot" eller "Bolaget") emission av units 2020. Utnyttjandeperioden pågår till och med den 31 mars 2021.

Sammanfattade villkor för teckningsoptionerna av serie TO2:

En teckningsoption av serie TO2 berättigar teckning till en ny aktie i Dicot.

Utnyttjandeperiod: 17 mars 2021 - 31 mars 2021.

Teckningskurs: 0,82 SEK per aktie.

Emissionsvolym: 21 814 304 teckningsoptioner av serie TO2. Vid fullt utnyttjande emitteras 21 814 304 aktier och Bolaget kan tillföras som högst cirka 17,9 MSEK före emissionskostnader.

Sista dag för handel i teckningsoptioner av serie TO2: 29 mars 2021.

Notera att de teckningsoptioner som inte avyttras senast den 29 mars 2021, alternativt utnyttjas senast den 31 mars 2021, förfaller värdelösa. För att teckningsoptioner av serie TO2 inte ska förfalla krävs att man aktivt tecknar aktier alternativt säljer sina teckningsoptioner inom ovan angiven tid.

Ägarbrev till teckningoptionsinnehavare av serie TO2 finns bilagt i detta pressmeddelande och finns dessutom att tillgå från Bolagets hemsida på www.dicot.se. Fullständiga villkor för teckningsoptionerna inkluderades som en del av det prospekt som publicerades i samband med företrädsemissionen som offentliggjordes den 23 april 2020. Ett självständigt dokument med villkor för teckningsoptionerna såväl som prospektet i helhet finns också att tillgå på ovanstående webbadress.

Hur teckningsoptionerna utnyttjas:

Förvaltarregistrerade teckningsoptioner (depå)

Teckning och betalning genom utnyttjande av teckningsoptionen ska ske i enlighet med anvisningar från respektive förvaltare. För ytterligare information kontaktar man sin förvaltare.

Direktregistrerade teckningsoptioner (VP-konto)

Ingen emissionsredovisning eller inbetalningsinstruktion kommer att skickas ut. Teckning ska ske genom samtidig kontant betalning enligt instruktioner på anmälningssedeln. Teckningsoptionerna ersätts därefter med interimsaktier (IA) i väntan på registrering hos Bolagsverket.

Anmälningssedel med instruktion för betalning kommer att finnas tillgänglig på Bolagets hemsida www.dicot.se och på emissionsinstitutet Mangold Fondkommissions AB:s hemsida www.mangold.se

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare och Advokatfirman Lindahl KB är legal rådgivare till Dicot i samband med utnyttjandet av teckningsoptionerna.

För frågor med anledning av teckningsoptionerna, vänligen kontakta:

Mangold Fondkommission AB

Tel: +46 8 5030 1595

E-post: [email protected]

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Göran Beijer CEO, Dicot AB (publ)
Mobil: +46 706 636 009
E-post: [email protected]

Om Dicot

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 (tidigare Libiguin) vilket ska bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och för tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de som finns på marknaden. Idag lider minst 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till 50 miljarder SEK.

Utvecklingen sker i egen regi fram till och med fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 1600 aktieägare. För mer information se www.dicot.se


Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd