Dicot stärker teamet med ny projektledare för materialinköp

Pressmeddelande: Uppsala, 4 oktober2019. Dicot AB (publ), utvecklare av läkemedel för sexuell dysfunction, meddelade i dag att bolaget har anställt Catarina Malmberg som ny Chef för leverantörskedjan. Hon tillträder den 1 november 2019. I den här rollen kommer Catarina Malmberg att ansvara både för tillgången på råvaror och produktion genom hela leverantörskedjan.

- Jag är glad att få hälsa Catarina välkommen till Dicot. Hon kommer att bli en stor tillgång för bolaget. Hon tar med sig en mycket gedigen meritlista från läkemedelsproduktion på Fresenius. Kunskap om hantering av råvaror från naturliga källor och samarbete med kontraktstillverkare kommer att passa synnerligen bra ihop med våra behov för att säkerställa volymer, kvalitet och effektivitet genom hela produktionskedjan, säger Göran Beijer, VD.

Catarina Malmberg bidrar med över 20 års erfarenhet från läkemedelsbranschen, däribland som projektledare, systemprojekt (Manufacturing Execution System), dataintegritet, efterlevnad av FDA:s Part 11, affärsprocesser, förändringshantering, tekniköverföringar, GxP, kontroll, kvalificering och validering av design. Hon har arbetat med hela kedjan inom medicinsk tillverkning av steriliserade produkter för infusion, från råvaror och API:er till färdiga produkter inklusive förpackning. Därutöver har hon arbetat på QC Lab, QA-release, som produktspecialist (främst process-/produktkemi och materialkemi med inriktning på förpackningar) och projektledning.

Hon har en fil.mag. i kemi från Uppsala universitet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Julie Silber, Finansdirektör Och Chef För Investerarrelationer / Gabriela Urquilla, Kommunikationsdirektör & Vice President För Investerarrelationer

Tel: +46 (0)79 348 62 77 / +46 (0)72-396 72 19
E-mail: [email protected] / [email protected] 

www.dicot.se

Om Dicot AB:

Dicot är ett läkemedelsbolag inriktat på uppptäckten av läkemedel och utvecklingen av nya

livsstilsläkemedel för att höja patienternas livskvalitet. Bolaget utvecklar och tillverkar mediciner för behandling av erektionsbesvär och tidig utlösning. Bolagets ledande produkt, LibiguinTM, för behandling av sexuell dysfunktion är i preklinisk fas. Dicot är noterat på Spotlight Stock Market och har cirka 700 aktieägare.

www.dicot.se


Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd