REGMAR

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) köper fastighet i Finland och annonserar stark pipeline gällande förvärv på bolagets huvudmarknader

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget") har tecknat avtal gällande förvärv av en nybyggd fastighet i Kalajoki för 12,4 MEUR. Fastigheten beräknas tillträdas i december då samtliga förutsättningar för transaktionen fullföljts inklusive en överklagandeperiod inom kommunen. Utöver den genomförda transaktionen har Cibus en stark pipeline av potentiella förvärv uppgående till omkring 120 MEUR, varav merparten hänför sig till ett potentiellt förvärv i Finland.

Cibus går starkt framåt trots rådande omständigheter avseende Covid-19. Fastigheten som förvärvas ligger i Kalajoki, i Björneborgsregionen, och byggdes 2018 och är en av flera pågående förvärvsprocesser. Den uthyrningsbara arean är 9 400 kvm och fastigheten är fullt uthyrd med HalpaHalli och Tokmanni som ankarhyresgäster. Genomsnittlig återstående hyrestid är 8 år.
Cibus ser ett positivt marknadsläge och har, utöver den här affären, en stark pipeline av olika potentiella förvärv i Bolagets båda huvudmarknader uppgående till omkring 120 MEUR, varav de flesta enskilda förvärv är av mindre karaktär men merparten hänför sig till ett potentiellt förvärv i Finland.

"Vi har en stark finansiell ställning och en utmärkt pipeline gällande förvärvsmöjligheter, den här transaktionen är en av flera förvärvsprocesser som pågår", säger Sverker Källgården, VD för Cibus.

Utöver förvärvet av fastigheten i Kalajoki har inget bindande avtal ingåtts avseende transaktionerna i dagsläget och det finns inga garantier för att så kommer att ske. Cibus utvärderar lämpliga finansieringsmöjligheter, med hänsyn bland annat till målsättningen att behålla LTV under 65 procent i enlighet med Bolagets finanspolicy.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sverker Källgården, VD, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 761 444 888
Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 708 580 453

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Cibus Nordic Real Estate AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 november 2020 kl 13:00 CET.

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och hantera fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande drygt 280 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop och S-gruppen. FNCA Sweden AB, +46 (0) 8-528 00 399 [email protected], är utsedda till Certified Adviser.

Bifogade filer

Cibus_Pressrelease.pdf

Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204