Cibus har godkänts för notering på Nasdaq Stockholm

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har idag godkänt Cibus Nordic Real Estate ABs ("Cibus" eller "Bolaget") ansökan om upptagande av Bolagets aktier till handel på Nasdaq Stockholms huvudlista. Godkännandet är villkorat av att sedvanliga villkor uppfylls, däribland att ett prospekt godkänns och registreras av Finansinspektionen. Första dag för handel på Nasdaq Stockholms huvudlista är planerad till tisdagen den 1 juni 2021 och sista dag för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market är beräknad till måndagen den 31 maj 2021.

Alltsedan noteringen av Bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market har Cibus ambition varit att Bolagets aktie ska handlas på Nasdaq Stockholm. Sedan noteringen har Bolaget arbetat strategiskt och målinriktat för att bygga en organisation som möter de krav som ställs på ett bolag noterat på Nasdaq Stockholm. Bolagets styrelse anser att en notering av Bolagets aktier på Nasdaq Stockholm är ett naturligt steg i Bolagets uttalade ambition och utvecklingsprocess som skulle öka Bolagets visibilitet bland hyresgäster, investerare, Cibus som samarbetspartner samt öka kännedomen om Bolaget bland analytiker och media. I linje med Bolagets uttalade tillväxtstrategi med tilläggsinvesteringar om 50 - 100 MEUR per år förväntas en notering på Nasdaq Stockholm även göra Bolagets aktie mer attraktiv som betalningsmedel i samband med potentiella förvärv och möjliggöra investeringar i Bolagets aktier från institutionella aktörer vars fokus är aktier som är upptagna till handel på en reglerad marknad. Det är styrelsens bedömning att detta i förlängningen skapar bättre förutsättningar för framtida värdeskapande för Bolagets aktieägare.

Det sker inte något erbjudande eller utgivande av nya aktier i samband med att Bolagets aktier upptas till handel på Nasdaq Stockholms huvudlista. Bolagets aktieägare behöver inte vidta några åtgärder i samband med listbytet. Kortnamnet (tickern) för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm kommer att vara oförändrad (CIBUS).

Prospekt

Cibus har upprättat ett prospekt med anledning av upptagande till handel av Bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Prospektet förväntas godkännas av Finansinspektionen och offentliggöras på Cibus hemsida, www.cibusnordic.com/se/, den 28 maj 2021.

Rådgivare

Baker McKenzie är Bolagets legala rådgivare med anledning av upptagande till handel av Bolagets aktier på Nasdaq Stockholm.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, vid den tidpunkt som anges av Cibus nyhetsdistributör beQuoted vid publiceringen av detta pressmeddelande

För ytterligare information, kontakta:

Sverker Källgården, VD, Cibus Nordic Real Estate AB (publ)
Telefon: +46 761 444 888
E-post: [email protected]

Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate AB (publ)
Telefon: +46 708 580 453
E-post: [email protected]

Certified Adviser

FNCA Sweden AB, Telefon: +46 (0) 8-528 00 399, E-mail: [email protected]

Om Cibus Nordic Real Estate AB (publ)

Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och hantera fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande cirka 300 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop och S-gruppen. FNCA Sweden AB, +46 (0) 8-528 00 399 [email protected], är utsedda till Certified Adviser.

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) | Kungsgatan 56 | 111 22 Stockholm | Sverige Tel: +46 (0)761 444 888 | Org nr. 559135-0599 | www.cibusnordic.com


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204