Cell Impact informerar om VD-byte och från mässan i Beijing

Som tidigare kommunicerats den 10 mars i år kommer Pär Teike att senast i september tillträda som ny VD för Cell Impact. Hans första arbetsdag blir den 11 september. Pär kommer närmast från en befattning som VD för Elos Medtechs kinesiska dotterbolag Elos Medtech Tianjin Co, Ltd, och flyttar nu hem till Sverige. Nuvarande VD Mats Wallin kvarstår i Bolaget som vice VD och kommer att fortsätta att bidra med sin mångåriga erfarenhet och kunskap till verksamheten.

Cell Impact har under föregående vecka tillsammans med sin samarbetspartner AP&T ställt ut på China International Hydrogen and Fuel Cell Exhibition & Conference 2017 i Beijing. Under mässan noterade Bolaget ett fortsatt ökat intresse i Kina för såväl bränsleceller som för Cell Impacts erbjudande och verksamhet. Bolagens gemensamma monter blev välbesökt av både gamla och nya kundkontakter där ett flertal affärsmöjligheter skapades. Parallellt med utställningen anordnades en konferens, där Martin Skrikerud, CTO på Cell Impact, höll en uttömmande presentation om Efficient Manufacturing of Bipolar Plates - from Prototypes to High Volume Manufacturing inför ett fullsatt auditorium.

"Utfallet från mässan överträffade våra förväntningar. Vi är förhoppningsfulla att de nya kontakterna kommer att leda till prototyporder före innevarande års utgång. Mot bakgrund av ovanstående lämnar jag nu med glädje över VD-rodret till Pär Teike på måndag och önskar honom lycka till i hans nya roll", säger Mats Wallin.

"Jag är mycket glad över möjligheten att få leda Cell Impact och tillsammans med mina nya kollegor ta Bolagets unika teknik till marknad. Jag hoppas att min bakgrund ifrån såväl produktion som försäljning på internationella marknader, och Asien i synnerhet, ska kunna göra Cell Impact till en framgångsrik leverantör till framförallt bränslecellsindustrin och på så vis lämna ett bidrag till kampen mot klimatförändringen", kommenterar Pär Teike.

Karlskoga 7 september 2017

För ytterligare information, kontakta:

Mats Wallin, VD Cell Impact AB (publ), + 46 70 568 88 40
[email protected]

eller

Tove Langlet, Ordförande i Cell Impact AB (publ), + 46 70 731 00 07
[email protected]

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 september 2017 kl. 10:30 CET.

Cell Impact's B shares are listed on the Nasdaq First North since February 20, 2013 (ticker code: CI B). Cell Impact's Certified Adviser on Nasdaq First North is Erik Penser Bank AB www.penser.se


Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA