Cell Impact erhåller order från global fordonstillverkare

Cell Impact har erhållit en order från en global fordonstillverkare att utvärdera Bolagets teknologi för tillverkning av bipolära flödesplattor till bränslecellsbilar. En väsentlig del av utvärderingen syftar till att bedöma teknologins förmåga att forma de avancerade mönster som fordonstillverkaren satt upp som krav för sina framtida flödesplattor. Ordern skall levereras under kvartal tre i år och uppgår till drygt 150 TSEK.  Bolaget ser ordern som ett första viktigt steg i ett samarbete mellan parterna och gör bedömningen att den kommer att följas av större order om utfallet är tillfredställande för fordonstillverkaren.

Den globala fordonstillverkaren har valt att lägga ordern hos Cell Impact efter att ha analyserat testplattor med mycket avancerade mönster som Bolaget har format. Cell Impact ser ordern som ett erkännande att dess teknologi har goda förutsättningar att uppfylla de högt ställda krav som fordonsindustrin ställer på sina kommande versioner av bränslecellsplattor. Kraven utgår från att ju mer avancerade mönster som kan formas för de bipolära plattorna desto högre blir bränslecellens prestanda vilket i sin tur minskar tillverkningskostnaden för hela bränslecellsstacken.

"Denna order avser formning av avancerade mönster till bränsleceller för fordonsapplikationer, vilket vi ser som ett erkännande för vår teknologi och ett strategiskt steg i vår positionering inom bränslecellssegmentet. Vår förhoppning är att ordern kommer följas av fler affärer från såväl denna såsom andra välkända fordonstillverkare.", säger Mats Wallin, Cell Impacts, VD

För ytterligare information, kontakta:
Mats Wallin, VD Cell Impact AB (publ), + 46 70 568 88 40
[email protected]

eller

Jan Rynning, Ordförande i Cell Impact AB (publ), + 46 70 351 00 05
[email protected]

Cell Impact's B shares are listed on the Nasdaq First North since February 20, 2013 (ticker code: CI B). Cell Impact's Certified Adviser on Nasdaq First North is Erik Penser Bankaktiebolag www.penser.se


Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA