Cell Impact erhåller kinesisk order på flödesplattor till bränsleceller

Cell Impact har erhållit en order på bipolära flödesplattor till en stationär applikation med ett värde om ca 1 MSEK från en för Bolaget ny kinesisk kund. Målet med ordern, förutom att leverera flödesplattor, är att få fram en optimerad bipolär platta som är anpassad för kostnadseffektiv tillverkning i höga volymer. Det faller inom ramen för ett samarbete där respektive part bidrar med sin tekniska kompetens inom bränslecellsområdet. Ordern skall exekveras etappvis under en period om ca ett år, och är ämnad för den växande kinesiska bränslecellsmarknaden.

Cell Impact har under en tid tillverkat flödesplattor i kortare serier till andra globala bränslecellsaktörer. Denna order till ytterligare en aktör i Kina utgör ett tecken på att både Kinas fokus på miljön och Cell Impacts satsning på kinamarknaden framskrider mot uppställda förväntningar för bränslecellsteknologin.

Ordern ligger inom det för bolaget viktiga fokusområdet mot tillverkning av flödesplattor till bränsleceller. Parterna har som målsättning att det efter slutförd leverans kommer att kunna utmynna i ett mer omfattande samarbete.

För ytterligare information, kontakta:

Mats Wallin, VD Cell Impact AB (publ), + 46 70 568 88 40
[email protected]

eller

Tove Langlet, Ordförande i Cell Impact AB (publ), + 46 70 731 00 07
[email protected]

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 augusti 2017 kl. 08:15 CET.

Cell Impact's B shares are listed on the Nasdaq First North since February 20, 2013 (ticker code: CI B).
Cell Impact's Certified Adviser on Nasdaq First North is Erik Penser Bank AB www.penser.se

Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA