Cell Impact erhåller bryggfinansiering på 10 MSEK

Cell Impact ABs (publ) huvudägare Östersjöstiftelsen har utfärdat en brygg-finansiering i syfte att säkerställa bolagets likviditetsbehov. Lånet är på 10 miljoner kronor och ställs ut mot en fast ränta om 8 procent.

- Det känns tryggt att vi nu säkrat möjligheten att hantera våra växande kund-engagemang under första och andra kvartalet nästa år, säger Pär Teike, VD. Finansieringen ger också styrelse och ledning möjlighet att fokusera på den viktiga kapitalanskaffningsprocess vi samtidigt genomför för att kunna växa och möta den ökande efterfrågan vi ser på våra produkter.

För mer information kontakta:

Mats Svanberg, CFO, +46 70-537 19 33 eller [email protected].

Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning (adiabatic high-velocity forming) som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder.

Cell Impact är noterat på Nasdaq First North och Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser (CA).

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2018-12-05 kl. 14:30 CET.


Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA