REGMAR

Cell Impact annonserar ny strategi i Japan

År 2019 meddelade Cell Impact (Nasdaq First North Growth Market: CI B) och japanska Nakanishi Metal Works Co. Ltd (NKC) att de tecknat ett Memorandum of Understanding (MoU, se pressmeddelande daterat 2019-08-29) för att undersöka möjligheterna till ett samarbete om internationell affärsutveckling. Den 3 december, efter en årslång förstudie, beslutade NKC och Cell Impact gemensamt att det inte förelåg tillräckliga gemensamma synergier för att motivera ett djupare samarbete. NKC kommer att förbli en högt värderad möjlig partner inför framtida affärsmöjligheter.

Som en konsekvens startar Cell Impact ett eget dotterbolag i Japan för pågående projekt och lokal försäljning. Det nya bolaget, Cell Impact Japan, kommer att ligga i Tokyo och förväntas starta sin affärsverksamhet under första kvartalet 2021.

Mr. Shigeru Nakagawa, för närvarande New Business Development Director för NKC Japan, har utsetts till verkställande direktör för det nya bolaget. Mr. Nakagawa har varit ansvarig för NKC:s och Cell Impacts gemensamma utvecklingsinitiativ i Japan under de två senaste åren.

- Jag har verkligen uppskattat att arbeta med Mr. Nakagawa under denna spännande period, och jag är oerhört glad över att han har accepterat positionen som verkställande direktör för Cell Impacts japanska dotterbolag. Mr. Nakagawa kommer att skapa kontinuitet i de projekt vi redan har inlett i Japan, som är en av världens snabbaste och mest lovande marknad för bränsleceller, säger Pär Teike, verkställande direktör för Cell Impact.

- Jag skulle vilja tacka teamet på NKC för deras arbete som har lett till så goda resultat för Cell Impact i Japan. Jag ser nu fram emot att börja arbeta på Cell Impact, som jag tror har en mycket viktig roll att spela på den snabbt expanderande marknaden för ren energi från bränsleceller och vätgas, säger Mr. Nakagawa.

Bolaget kommer snart att börja rekrytera för att säkerställa Cell Impacts långsiktiga affärsutveckling i Japan.

För mer information, vänligen kontakta:

Pär Teike, vd, +46 73-024 06 84 eller [email protected].

Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning (adiabatic high-velocity forming) som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder.

Cell Impact är noterat på Nasdaq First North Growth Market och FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser (CA). Kontaktinformation: 08-528 00 399 eller [email protected].

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.


Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA