Awardit AB (publ) har förhandlat ned köpeskillingen av rörelseöverlåtelseavtalet avseende Goyada AB:s konkursbo med 15 procent.

Awardit har ingått ett omförhandlat rörelseöverlåtelseavtal med Goyada AB:s och Oper8 AB:s konkursbo och därigenom förvärvat samtliga tekniska plattformar och andra immateriella rättigheter såsom domännamn för en köpeskilling på 5 mkr.

Awardit ingick rörelseöverlåtelseavtal med Goyada AB:s och Oper8 AB:s konkursbo den 4 mars och har sedan dess fört diskussioner med kritiska leverantörer och kunder. Mot bakgrund av COVID-19 och att samarbetsdiskussioner drar ut på tiden har ett nytt och för Awardit förmånligare rörelseöverlåtelseavtal förhandlats fram. Köpeskillingen har sänkts från 5,9 mkr till 5,0 mkr och ytterligare fyra veckor frist för att säkra avtal har erhållits. Arbetet med att få igång den tekniska plattformen inleds snarast möjligt. 3,0 mkr betalas den 20 mars och 2,0 mkr den 15 april. Awardit har dock rätt att frånträda avtalet och avstå den sista betalningen om nödvändiga avtal inte formaliserats. Vid ett frånträdande återgår rörelsen och konkursboet behåller den första betalningen. Efter de inledande diskussionerna med de kritiska leverantörerna bedöms dock detta inte bli aktuellt.

Goyadas verksamhet har huvudsakligen utgjorts av att tillhandahålla digitala lösningar för utgivning, inlösen och försäljning av presentkort och mobiltelefonkort genom den egenutvecklade tekniska plattformen Yadabank. Genom Oper8:s dotterbolag Cashcom i Sverige AB har presentkortslösningar tillhandahållits till köpcentrumägare. Under varumärket Anygift drevs en B2B e-handelsportal för en stor mängd presentkort med den egna produkten Guldpresentkortet som huvudprodukt. Verksamheten har delvis konkurrerat med Awardits dotterbolag Retain24. Verksamheten och den tekniska plattformen bedöms komplettera Awardits och Retain24:s verksamhet på ett positivt sätt. Plattformen är särskilt intressant då den möjliggör laddning och inlösen av plastkortsburna och digitala presentkort/värdebevis i befintliga kortterminalnätverk vilket innebär att integrationer i kassa- och affärssystem kan undvikas. 2018 omsatte Goyada ca 834 mkr med ett rörelseresultat på ca 14 mkr. Det bokförda värdet av teknikplattformen uppgick till ca 21 mkr.

"Under två intensiva arbetsveckor med diskussioner med leverantörer, kunder och personal till Goyada har vi konstaterat att affärsmöjligheterna är större än vad vi först trodde. Denna opportunistiska affär kan bli riktigt bra för Awardits aktieägare. Dessutom har vi lyckats få ner köpeskillingen med 0,9 mkr till följd av marknadsoron kring COVID-19." säger Henrik Olander, VD Awardit.

För ytterligare information, kontakta:

VD: Henrik Olander
Telefon: +46 70 615 20 15
E-post: [email protected]

Om Awardit

Awardit hjälper företag att öka sin omsättning och lönsamhet genom att implementera och driva lojalitetsprogram och motivationsprogram riktade mot konsument- och företagskunder samt säljkårer. Awardit fungerar bl.a. som en bank för digitala poängvalutor och tillhandahåller allt från egenägda, fristående lojalitetsprogram, till komplexa koalitionsprogram med hundratals partners och clearing av transaktioner mellan dessa.

Awardit driver även ett lojalitetsprogram under eget varumärke genom Rewardit AB, Sveriges ledande cash-back program för idrottsföreningar genom Sponsorhuset AB, säljmotivationsprogram genom Awardit Motivation Service AB, poäng-/premieshopar genom Crossroads Loyalty Solutions AB, digitala presentkort och värdebevis genom Retain 24 AB och cash-back program för flera stora nordiska banker genom Market2Member AB.

Bolagets aktie, med kortnamn AWRD, är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. Kontaktuppgifter till Aqurat är [email protected] eller 08-684 05 800.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Awardit AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 mars 2020 kl. 21:00.


Om Awardit

Webbplats
www.awardit.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Awardit via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn AWRD ISIN-kod SE0010101824 Certified Adviser Aqurat Fondkommission AB