REGMAR

ARCTIC MINERALS PÅBÖRJAR KÄRNBORRNINGEN I VIHANTI ZINK-KOPPAR-GULD-PROJEKTET

Arctic Minerals AB har nöjet att informera att kärnborrningen i Vihanti-området har påbörjats denna vecka. I området skall kärnborrning utföras i tre borrobjekt; Kuuhkamo, Vilminko och Vihanti Deeps. Kärnborrningen har nu påbörjats i det första objektet, Kuuhkamo.

Borrobjektet Kuuhkamo
Borrobjektet Kuuhkamo är beläget 5 km söder om nedlagda Vihanti zink-koppar-guldgruvan, där gruvdrift skedde i perioden 1952-1992, i regi av Outokumpu Oy. Gruvan producerade ca 28 miljoner ton massiv sulfidmalm med halterna 5,3 % zink, 0,5 % koppar, 0,4 gram guld per ton, 21,8 gram per ton silver och 0,4 % bly. Orsaker till nedläggningen av gruvan var en utbruten malmreserv och dåtida svaga metallpriser.

Inom objektet Kuuhkamo finns en kraftig magnetisk anomali i strukturellt motsvarande läge som nedlagda Vihanti-gruvan. Kärnborrning har tidigare utförts av Outokumpu Oy på 1980-talet och av GTK (Geologiska forskningscentralen) ca 20 år senare. De bästa malmskärningarna var 11,2 meter med halterna 4,5 % zink och 0,2 % koppar och en annan på 16,7 meter med halten 3,9 % zink. I en Outokumpu-rapport beskrivs malmskärningarna som de bästa sedan upptäckten av Vihanti huvudmalmen på 1960-talet. Norrbotten Exploration AB, dotterbolaget inom Arctic Minerals-koncernen som agerar som operatör i Finland, avser att undersöka Kuuhkamo-objektet, initialt genom att borra två borrhål, båda med en längd av ca 300-400 meter.

Efter att kärnborrningen i Kuuhkamo är slutförd, flyttas borriggen till de två andra borrobjekten Vilminko och Vihanti Deeps (mot djupet).

Certified Advisor
UB Securities Oy i Helsingfors, Finland, (www.unitedbankers.fi) är bolagets Certified Advisor på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm.

Annat
Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm, under handelsbeteckningen "ARCT".

För vidare information
se bolagets hemsida på www.arcticminerals.se eller kontakta;

Krister Söderholm, VD
(+358) 50 542 3113
[email protected]

eller

Risto Pietila, Exploration Manager
(+358) 40 029 3217
[email protected]

Om Arctic Minerals
Arctic Minerals AB är ett svenskt bolag som fokuserar på prospektering efter koppar, zink, guld samt kobolt och andra batterimetaller i Finland genom dotterbolaget Norrbotten Exploration AB. För närvarande har detta dotterbolag malmletningstillstånd i Brahestad-Ladoga malmbältet i mellersta Finland och har ansökt om ett malmletningstillstånd i Peräpohja skifferbälte i norra Finland. Vidare har dotterbolaget förbehåll för prospektering i Peräpohja skifferbälte, i Kiiminki skifferbälte nordost om Uleåborg, Paasivaara nordost om Kemi och i mellersta finska Lappland. Arctic Minerals AB innehar också, genom ett annat dotterbolag, Arctic Gold AB, mineralrättigheter vid den nedlagda Bidjovagge koppar-guld-gruvan i norra Norge.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 december, 2019, kl. 08.00.

Bifogade filer

Kuuhkamo-Karnborrning.pdf

Om Arctic Minerals

Arctic Minerals affärsidé är att finna betydande men ännu oupptäckta fyndigheter av koppar, zink och guld som har potential att utvecklas till brytvärda mineralreserver.

Webbplats
www.arcticminerals.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Arctic Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ARCT ISIN-kod SE0000697948 Certified Adviser UB Securities Oy

IR-Kontakt

Risto Pietilä VD [email protected]