ARCTIC MINERALS HAR BEVILJATS FYRA NYA UTVINNINGSRÄTTER I GULD- OCH KOPPARPROJEKTET I BIDJOVAGGE, NORGE

Arctic Minerals AB ("Arctic Minerals" eller "Bolaget") har nöjet att informera, att Direktoratet for mineralforvaltning (DMF), den norska myndighet som administrerar minerallagen i Norge, har beviljat Arctic Minerals fyra nya utvinningsrätter (enligt norska minerallagen "utvinningsretter") i Bolagets guld- och kopparprojekt i Bidjovagge, Norge. De nya rätterna täcker en yta på 2,3 km2.

Bolaget hade sedan tidigare fem utvinningsrätter och har nu totalt nio utvinningsrätter på hela 7,16 km2 i Bidjovagge, liksom undersökningstillstånd på 1 km2. Alla mineralrättigheter i Bidjovagge innehas av Arctic Gold AB, ett dotterbolag till Arctic Minerals AB.

Arctic Minerals har innehaft mineralrättigheterna i Bidjovagge sedan 2010. En "scoping study" gjordes av finska Outotec Oy samma år. I denna studie identifierades mineraltillgångar i klassen "indicated resources" på 1,36 miljoner ton med halterna 2,74 gram/ton guld och 1,21 % koppar, samt 40 000 ton i klassen "inferred resources" och med halterna 1,7 gram/ton guld och 1,0 % koppar. Dessutom identifierades i studien 300 000 ton färdigbruten malm i malmtippar med halterna 1,79 gram per ton guld och 0,6 % koppar.

Bolagets ledning anser att det finns en god potential att med fortsatt prospektering öka mineraltillgångarna. Sedan 2013 har emellertid projektet bromsats upp av lokalt politiskt motstånd. Bolaget är förhoppningsfullt beträffande möjligheten att en lösning kan hittas för att framgångsrikt fortsätta utvecklingen av gruvprojektet.

Certified Adviser
Partner Fondkommission AB (telefon 031-761 22 30, www.partnerfk.se) är Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North.

Övrigt
Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Stockholm under handelsbeteckningen "ARCT".

20 december 2018

För ytterligare information, se Bolagets hemsida på www.arcticminerals.se eller kontakta:

Krister Söderholm, VD
(+358) 50 542 3113
[email protected]

eller

Hanne Markussen Eek, Styrelsemedlem
(+47) 97 611505
[email protected]

Om Arctic Minerals AB
Arctic Minerals AB är ett svenskt bolag som fokuserar på prospektering efter koppar, zink och guld i Finland. För närvarande har Bolaget reserveringar för prospektering på totalt 6 586 km2 i mellersta Finland i det s.k. Brahestad-Ladoga malmbältet och i södra finska Lappland, i det s.k. Peräpohja skifferbältet. Vidare har Bolaget mineralrättigheter vid den nedlagda Bidjovagge koppar- och guldgruvan i Norge.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 december 2018 kl. 08.00.


Om Arctic Minerals

Arctic Minerals affärsidé är att finna betydande men ännu oupptäckta fyndigheter av koppar, zink och guld som har potential att utvecklas till brytvärda mineralreserver.

Webbplats
www.arcticminerals.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Arctic Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ARCT ISIN-kod SE0000697948 Certified Adviser UB Securities Oy

IR-Kontakt

Risto Pietilä VD [email protected]