Arbonas portföljbolag S2Medical AB får sin största order hittills

Arbonas portföljbolag S2Medical AB har idag fått en order från sin distributör FDMC i Kuwait. Ordervärdet uppgår till c:a 500 000 SEK och ska levereras under 2018 och 2019 till Kuwaits enda brännskadecenter, Al Babtain. Det är den största enskilda ordern hittills i S2Medicals historia.

S2Medicals produkter i Epiprotect-serien blev i veckan också godkända för försäljning som medicintekniska produkter i Saudiarabien.

- "Det är glädjande att vårt arbete i Mellanöstern börjar bära frukt. Potentialen för S2Medicals produkter i Kuwait och Saudiarabien är stor, då det är en av regionerna i världen med högst andel invånare med diabetes. Diabetes är en vanlig orsak till svårläkta fot- och bensår, som om de inte snabbt behandlas på rätt sätt kan leda till amputation, med kraftigt försämrad livskvalitet och i vissa fall död som följd. Även brännskador är mer vanligt förekommande i regionen än i västvärlden och här kommer våra produkter patienterna mycket väl till gagn eftersom grishud samt hud från avlidna personer som annars används inom brännskadevård inte kan användas i denna del av världen på grund av religiösa skäl", säger Petter Sivlér, VD för S2Medical.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Martin Zetterström
VD, Arbona AB (publ)
Telefon: 0733-141406
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Arbona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 augusti 2018 kl 17:30 CET.

Om Arbona AB (publ):
Arbona AB är ett investeringsföretag som skapar värden genom att långsiktigt äga och utveckla svenska bolag och fastigheter. Arbona ABs aktie är listad på Nordic Growth Market AB, Nordic MTF.

Om S2Medical AB:
S2Medical AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa produkter och tjänster för behandling och läkning av brännskador och svårläkta sår.


Om Arbona

Webbplats
www.arbona.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Arbona via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn ARBO-A ISIN-kod SE0003210590