ERFAREN GAMING-ENTREPRENÖR LOCKAR DUKTIGA SPELSKAPARE

En av hjärnorna bakom spelplattformen KoGaMa har påbörjat sitt samarbete med Adventure Box. Arbetet består inte bara av att öka antalet nya användare, utan även av att hantera ett mycket stort flöde av duktiga spelskapare mellan KoGaMa och Adventure Box.

Inom dataspelindustrin är det viktigt att i stor skala nå fram till kärnanvändarna och vara med och påverka, eftersom dessa i sin tur påverkar beteendet hos den stora massan av användare. Det kräver dock stora resurser att hantera ett stort antal kärnanvändare, men det finns de som har kunskapen om att göra detta effektivt.

Michal Bendtsen, som är en av grundarna av KoGaMa och ett välkänt namn i dataspelsvärlden, har med KoGaMa byggt upp en stark användargemenskap globalt hos sina aktiva spelskapare. Dessa spelskapare, även kallade "KoGaMians", finns över hela världen och har tillsammans skapat mer än tre miljoner publicerade spel på plattformen.

Aktiviteten bland dessa "KoGaMians" är hög och tre miljoner spelskapare besöker plattformen varje månad. Att hantera tre miljoner "KoGaMians" effektivt kan vara mycket dyrt och resurskrävande och måste därför automatiseras, bland annat med så kallade bottar. Michals mål med samarbetet med Adventure Box är nu bland annat att uppnå synergier med dessa användare och spelplattformen Adventure Box och göra kostnadseffektiva processer för att hantera dessa.

Förutom 25-års erfarenhet från dataspelsbranschen, har Michal kunskap och erfarenhet av digitala strategier från sin tid på LEGO, samt av att skapa sociala nätverk för barn och tonåringar, faktorer som bidragit till att göra KoGaMa till den framgång den blivit hos unga spelutvecklare. Tack vare Michals erfarenhet kan Adventure Box, i stället för att till hög kostnad testa olika metoder, ta genvägar som sparar både tid och pengar.

Att låta användare själva använda sin kreativitet för att på ett enkelt sätt skapa dataspel online är något Michal, tror starkt på:

- Baserat på min erfarenhet från KoGaMa anser jag att marknaden för Adventure Box spelplattform är enorm. De har redan ett fantastiskt stort användartillflöde, och med den utveckling jag ser nu, tror jag resan bara börjat.

När Michal, som ett led i samarbetet, började marknadsföra Adventure Box till sina "KoGaMians", lät resultatet inte vänta på sig:

- Vår Discord-kanal flödade över av KoGaMians som registrerat sig på Adventure Box. Så till den grad att vi börjat använda en bot för att automatisera hanteringen, säger Christopher Kingdon, VD Adventure Box.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Christopher Kingdon, VD Adventure Box, +46 (0)73 051 1414,

[email protected], corp.adventurebox.com

OM ADVENTURE BOX TECHNOLOGY AB

Adventure Box gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets världsledande streamingteknologi är patentskyddad. Grundat i Stockholm 2014 har bolaget nu även personal i Paris, Sevilla, Malta och Kerala (Indien). Adventure Box handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet ADVBOX och ISIN-kod SE0012955276. Redeye AB med e-post [email protected] och telefonnummer +46 8 121 576 90 är företagets Certified Advisor.

OM KOGAMA

Multiverse ApS (KOGAMA) är ett hybrid webb / spelföretag, beläget i Köpenhamn Danmark, som enbart fokuserar på KOGAMA, en plattform för användarskapade spel. Vårt uppdrag är att demokratisera spel som media genom att göra det möjligt för alla att uttrycka sig med spel.


Om Adventure Box

Adventure Box, utvecklar och driver en sociala molnplattform för konsumentskapade dataspel, som gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets streamingteknologi är patentskyddad.

Webbplats
corp.adventurebox.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Adventure Box via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ADVBOX ISIN-kod SE0012955276 Certified Adviser Redeye

IR-Kontakt

Michal Bendtsen VD [email protected] +45 26 355 377