Beslut från årsstämma i Absolent Group AB (publ) 2020

Mot bakgrund av den osäkerhet som råder till följd av effekterna från den konstaterade smittspridningen av Covid-19, beslutat styrelsen att dra tillbaka utdelningsförslaget i kallelsen till årsstämman om 1,80 kronor per aktie för räkenskapsåret 2019. Årsstämman i Absolent Group AB (publ) godkände styrelsens reviderade förslag om ingen utdelning skall lämnas.

VD för Absolent Group AB (publ), Axel Berntsson informerade om utvecklingen 2019 samt redovisade den under dagen lämnade rapporten för första kvartalet 2020.

Årsstämman beslutade om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen så som de framlagts i årsredovisningen för 2019.

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019.

Årsstämman beslutade att antalet styrelseledamöter ska vara fem med omval av Mikael Ekdahl, Joakim Westh, Märta Schörling Andreen och Johan Westman med Mikael Ekdahl som ordförande för styrelsen. Nyval av Gun Nilsson som styrelseledamot.

Årsstämman beslutade att arvode ska utgå med 200 000 kr till styrelseordföranden samt 100 000 kr till envar av de bolagsstämmovalda styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget. Ersättning till revisorerna ska utgå enligt godkänd räkning.

Till revisor omvaldes Ernst & Young AB för tiden intill slutet av årsstämman 2021. Auktoriserade revisorn Damir Matesa utsågs till huvudansvarig revisor.

Årsstämman beslutade om bemyndigande av styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästkommande årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, fatta beslut om nyemission av aktier. Bemyndigandet innefattar även rätt att besluta om nyemission av aktier med bestämmelse om apport eller att aktie ska kunna tecknas med kvittningsrätt eller eljest med villkor som avses i 13 kap 5 § första stycket 6 aktiebolagslagen. Genom beslut med stöd av bemyndigandet ska antalet aktier kunna ökas med ett antal som motsvarar högst 10 % av utestående aktier. Emission ska kunna ske för finansiering av förvärv av företag, del av företag eller verksamheter, deltagande i nyemissioner i dotterbolag eller för att stärka bolagets kapitalbas och soliditet. Vid beslut om riktad kontantemission av aktier ska de nya aktiernas teckningskurs fastställas till ett belopp motsvarande aktiernas marknadsvärde vid tiden för genomförandet av nyemissionen. Styrelsen bemyndigades även att med iakttagande av ovanstående villkor fatta beslut om de övriga villkor som styrelsen finner erforderliga för att genomföra emissionerna.

Årsstämman godkände styrelsens förslag till ändringar av bolagsordningen.

Lidköping 2020-05-05

Absolent Group AB (publ)

Ytterligare information

Protokoll fört vid årsstämman finns även att tillgå på

https://absolentgroup.com/corporate-governance/annual-general-meetings/

Frågor besvaras av:

VD och koncernchef Axel Berntsson 0510 - 484000

CFO Anna Åkerblad 0510 - 484000

Absolent Group AB är listad på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser för Absolent Group AB är Erik Penser Bank AB Tel. 08 - 4638300.

Email: [email protected]


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank