Absolent Group lägger till en tredje tillväxtplattform genom att förvärva kanadensiska Diversitech Inc.

Miljöteknikbolaget Absolent Group AB, som specialiserat sig på rening av förorenad processluft, adderar en tredje tillväxtplattform genom att förvärva Diversitech Inc., baserat i Montreal, Kanada. Diversitech är en privatägd global ledare på marknaden för rening av rök från svetsning och skärning. Diversitech förväntas stänga räkenskapsåret 2019 i augusti med en omsättning på 140 MSEK och med en justerad EBITDA-marginal på 14 %.

Absolent Group har en strategi för att accelerera tillväxt genom att etablera sex noggrant utvalda segmentplattformar. Att förvärva Diversitech är helt i linje med Absolents strategiska plan och bolaget kommer att fungera som Absolent Groups tredje tillväxtplattform efter de befintliga plattformarna för maskinberbetning och för stoft från bulkhanteringsprocesser.

"Svets- och skärröksrening, där Diversitech har huvuddelen av sin verksamhet, är det största segmentet av den industriella luftfiltreringsmarknaden. Det är en marknad där det behövs en tydlig position att bygga verksamheten på och vi är övertygade om att Diversitech har just det. 

Diversitech har under många år presterat ett resultat som överträffar marknadens tillväxt och marginaler. De har en välutvecklad kanalstrategi och en bred och välkänd produktportfölj. Vi är glada att välkomna Diversitech till vår familj och för att vi tillsammans med teamet får genomföra nästa steg i bolagets tillväxt- och internationaliseringsplan", säger Absolent Groups VD Axel Berntsson.

Den initiala köpeskillingen, på kontant- och skuldfri basis, är 96 MSEK och har finansierats genom en revolverande kreditfacilitet hos Nordea. Vidare finns det en tilläggsköpeskilling om maximalt 46 MSEK som är helt beroende av bolagets resultat under den kommande tolvmånadersperioden. Diversitech kommer omgående att integreras och konsolideras in i Absolent Group. Förvärvet förväntas att positivt påverka resultatet per aktie för 2019.

Ytterligare information:
Axel Berntsson, VD och CEO: 0510 - 484000.

Absolent Group AB är listat på Nasdaq First North Stockholm.
Certified Adviser för Absolent Group AB är Erik Penser Bank AB. Tel 08-463 83 00.
E-Mail: [email protected]

Denna information är sådan information som Absolent Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 juli 2019 kl. 00:30 CEST.


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank