Absolent Group förstärker koncernledningen

Absolent Group AB har förstärkt koncernledningsgruppen med en ny CFO och CIO som kommer ansluta till företaget i januari 2019.

Absolent Group AB: s CFO, Ola Burénius, har aviserat sin pensionsavgång till tidigt 2020. Anna Åkerblad har rekryterats att efterträda honom. Anna har under det senaste årtiondet fungerat som CFO för Axel Christiernsson International AB. Tidigare har hon haft en framgångsrik konsultkarriär hos Deloitte och arbetat som ekonomichef på BIM. Anna kommer att tillföra en bred ekonomisk, operativ och strategisk erfarenhet till bolaget. Ola kommer att vara kvar i Absolent Group tills sin pension för att stödja övergången.

Som en del i Absolent Groups intention att bli branschledare är IT och processutveckling avgörande. Baserat på denna övertygelse har en ny position som CIO inrättats i koncernledningen. Absolent Group har framgångsrikt lyckats knyta Mattias Nurman till positionen. Mattias har en gedigen bakgrund som kombinerar IT konsultation med olika ledningspositioner. Mattias är en erfaren ledare med en betydande erfarenhet av förändringshantering och stor insikt i processer och IT. Mattias kommer närmast från en tjänst som CIO i Reac Group.

"Vi är väldigt stolta och glada över att ha lockat två toppförmågor till vårt koncernlednings- team. Absolent Group upplever en stark ekonomisk tillväxt i kombination med organisations- och kompetensutveckling. Att förstärka organisationen med dessa medarbetare är mycket viktigt för att öka vår kapacitet och förmåga till kontinuerlig utveckling. Vi välkomnar Anna och Mattias till Absolentfamiljen och ser fram emot att samarbeta med dem under den fortsatta uppbyggnaden av Absolent Group", säger Axel Berntsson, VD Absolent Group

Koncernledningen kommer att bestå av följande medlemmar:
Axel Berntsson, CEO
James Stansfield, Vice President
Anna Åkerblad, CFO
Ola Burenius, Koncerncontroller och IR
Jan Berntsson, CTO
Mattias Nurman, CIO

Kontakt:
Axel Berntsson, CEO Absolent Group, 0510 48 40 00

Absolent Groups aktie handlas på Nasdaq First North. Bolagets Certified Advisor är Erik Penser Bank 08-463 83 00.


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank