Hyperions stjärnkamera växer fram som ny standard

2021-05-04 AAC Clyde Space AB (publ)
AAC Clyde Spaces dotterbolag Hyperion fortsätter att fira segrar med sina stjärnkameror som raskt växer fram som en de facto-standard för europeiska småsatelliter. Hittills under 2021 har Hyperion fått rekordstora order motsvarande ca 5 MSEK (0,5 MEUR) för de populära produkterna.

Stjärnkameran var den första produkten i Hyperions portfölj och är fortsatt en av dotterbolagets bästsäljare. Med ett gediget "flight heritage" i rymden sedan 2015 har produkterna visat sig vara tillförlitliga och effektiva, vilket medfört att de betraktas som "golden standard" av många kunder. AAC Clyde Space har använt stjärnkameran i många av sina satelliter redan före förvärvet av Hyperion 2020.

Stjärnkameror används i satelliter för att bestämma satellitens placering och riktning, så kallad attityd. Kameran avbildar stjärnhimlen och jämför dessa bilder med stjärnkartor ombord. Informationen används sedan för att bestämma satellitens attityd. Det är en produkt som i allt högre grad används på kommersiella kub- och småsatelliter.

Hyperions produktlinje innehåller en av världens minsta och lättaste stjärnkamera som får plats på alla typer av satelliter, samt avancerade stjärnkameror som kan hantera mycket komplexa och särskilt krävande miljöer. Hyperion har utvecklat produktlinjen i samarbete med Berlin Space Technologies i Tyskland.

"Att bli en de facto-standard är en stor framgång för en rymdprodukt. Framgången möjliggör förbättringar av både produktens prestanda och dess ekonomi. AAC Clyde Space är mycket stolta över att ha tagit in dessa stjärnkameror i vår produktportfölj som redan innehåller de mycket framgångsrika kraftsystemen Starbuck och Sirius kommando- och datahanteringsenheter", säger AAC Clyde Space VD Luis Gomes.

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aac-clyde.space eller kontakta:
VD Luis Gomes [email protected]
CFO Mats Thideman, [email protected], mobil +46 70 556 09 73

OM AAC CLYDE SPACE
AAC Clyde Space-gruppen erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. AAC Clyde Spaces oöverträffade "flight heritage" och helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner.

AAC Clyde Spaces aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erik Penser Bank AB, e-post [email protected], telefon 08-463 83 00, är bolagets Certified Adviser. Aktien är även upptagen för handel på amerikanska OTCQX-marknaden under symbolen ACCMF.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73