ÅAC Microtec:s styrelse föreslår företrädesemission om 82,5 MSEK samt tidigarelägger delårsrapporten för räkenskapsårets första kvartal

Styrelsen i ÅAC Microtec AB ("ÅAC" eller "Bolaget") föreslår att genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare ("Företrädesemissionen"). Styrelsens förslag kommer behandlas vid extra bolagsstämma den 8 maj 2019. Enligt förslaget kommer ÅAC, vid full teckning, att tillföras 82,5 MSEK genom emission av 27 487 931 aktier. Med anledning av Företrädesemissionen tidigareläggs Bolagets delårsrapport för räkenskapsårets första kvartal till den 8 maj 2019.

EJ FÖR DISTRIBUTION, PUBLICERING ELLER PUBLIKT OFFENTLIGGÖRANDE, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN, JAPAN, HONGKONG, SCHWEIZ, NYA ZEELAND, SINGAPORE ELLER SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER UTÖVER DEM SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT. YTTERLIGARE RESTRIKTIONER ÄR TILLÄMPLIGA, SE VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV PRESSMEDDELANDET.

Styrelsen i ÅAC föreslår att genomföra en nyemission av maximalt 27 487 931 aktier med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare. Styrelsens förslag kommer att behandlas vid extra bolagsstämma den 8 maj 2019. Kallelse till extra bolagsstämma offentliggörs genom särskilt pressmeddelande. Vid fulltecknad Företrädesemission tillförs ÅAC ca 82,5 MSEK före emissionskostnader. För ytterligare information om Företrädesemissionen se "Villkor och ytterligare information om Företrädesemissionen" nedan.

Syftet med Företrädesemissionen är att kapitalisera Bolaget och stärka ÅAC:s kapacitet att tillvarata de möjligheter som föreligger i den kommersiella rymdmarknaden. ÅAC har inlett året mycket starkt och vunnit flertalet order under de inledande månaderna, bl a ett space-as-a-service-avtal med Nasdaq-noterade ORBCOMM. En ökad orderingång och intensifierad produktion medför ett ökat behov av rörelse- och expansionskapital för att säkerställa en högre leveransförmåga framöver. För att vidare säkerställa Bolagets ambition att fortsätta växa och bli det ledande Bolaget inom småsatellitsektorn krävs även medel för fortsatta satsningar på vidareutveckling av delsystem och modulära satellitplattformar. För att fullt ut kapitalisera på rådande affärsmöjligheter har Bolaget upptagit brygglån om sammanlagt 5 MSEK från Erik Penser Bank. Brygglånet jämte upplupen ränta kommer i dess helhet att återbetalas i samband med reglering av nettolikviden som inkommer i samband med Företrädesemissionen. Företrädesemissionen är säkerställd till ca 82 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden. Vare sig teckningsförbindelser eller emissionsgarantier avseende Företrädesemissionen är säkerställda genom bankgaranti, spärrmedel, pantsättning eller liknande arrangemang.

Villkor och ytterligare information om Företrädesemissionen

De föreslagna emissionsvillkoren gör gällande att för varje (1) per avstämningsdagen den 15 maj 2019 innehavd aktie erhålls en (1) teckningsrätt. Fem (5) teckningsrätter berättigar till teckning av två (2) nya aktier. Teckningskursen per aktie uppgår till 3,00 SEK. Totalt kommer högst 27 487 931 aktier emitteras inom ramen för Företrädesemissionen motsvarande ett emissionsbelopp om cirka 82,5 MSEK före emissionskostnader. Om inte samtliga aktier tecknas med stöd av teckningsrätter ska tilldelning av resterande aktier inom ramen för emissionens högsta belopp ske i första hand till de som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter (oavsett om de var aktieägare på avstämningsdagen eller inte) och som anmält intresse för teckning av aktier utan stöd av teckningsrätter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en av de som anmält intresse att teckna aktier utan stöd av teckningsrätter utnyttjat för teckning av aktier; i andra hand till annan som tecknat aktier i emissionen utan stöd av teckningsrätter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal aktier som tecknaren totalt anmält sig för teckning av; och i tredje hand till sådana som har ingått garantiåtaganden i egenskap av emissionsgaranter, och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske i proportion till sådana garantiåtaganden. I den mån tilldelning i något led enligt ovan inte kan ske pro rata ska tilldelning ske genom lottning. Styrelsen ska äga rätt att förlänga tecknings- och betalningstiden.

Företrädesemissionens genomförande kräver beslut vid extra bolagsstämma som kommer att hållas den 8 maj 2019. Kallelse till extra bolagsstämma offentliggörs genom separat pressmeddelande.

Aktier och aktiekapital

Vid full teckning i Företrädesemissionen kommer totalt 27 487 931 aktier emitteras till teckningskurs om 3,00 SEK per aktie och därmed tillföra Bolaget sammanlagt ca 82,5 MSEK före emissionskostnader. Vid full teckning i Företrädesemissionen kommer Bolagets aktiekapital att öka med 1 099 517,24 SEK och uppgå till sammanlagt 3 848 310,40 SEK. Antalet aktier ökas med högst 27 487 931 aktier till högst 96 207 760 aktier. Utspädningen för de aktieägare som inte deltar i Företrädesemissionen kommer att uppgå till högst 28,6 procent. Aktieägare har möjlighet att finansiellt kompensera sig för utspädningseffekten genom att avyttra sina teckningsrätter.

Teckningsåtaganden och garantiförbindelser

Bolaget har erhållit teckningsförbindelser från en befintlig aktieägare samt en ny investerare om 23,5 MSEK, motsvarande 28,6 procent av Företrädesemissionen. Den nye investeraren erhåller vederlagsfritt teckningsrätter från ett par av Bolagets större aktieägare och har åtagit sig att teckna för 22,6 MSEK, motsvarande 27,4 procent, i Företrädesemissionen. Bolaget har därutöver erhållit emissionsgarantier från befintliga respektive externa investerare om 44,0 MSEK, motsvarande 53,4 procent. Sammanlagt uppgår teckningsförbindelser och emissionsgarantier till 67,5 MSEK, motsvarande 81,9 procent.

Prospekt

ÅAC kommer, med anledning av Företrädesemissionen samt under förutsättning att den extra bolagsstämman beslutar om genomförandet av densamma, att upprätta ett prospekt som kommer offentliggöras när Finansinspektionen har godkänt prospektet, vilket beräknas ske omkring den 17 maj 2019.

Tidplan för Företrädesemissionen

Nedanstående tidplan för Företrädesemissionen är preliminär och kan komma att ändras.

  • 8 maj 2019 Extra bolagsstämma beslutar om Företrädesemission
  • 13 maj 2019 Sista handelsdag i aktien inklusive rätt att erhålla teckningsrätter
  • 14 maj 2019 Första handelsdag i aktien exklusive rätt att erhålla teckningsrätter
  • 15 maj 2019 Avstämningsdag för rätt att delta i Företrädesemissionen
  • 17 maj 2019 Beräknad dag för offentliggörande av prospekt
  • 20 maj - 3 juni 2019 Teckningsperiod
  • 20 - 29 maj 2019 Handel i teckningsrätter
  • 10 juni 2019 Beräknad dag för offentliggörande av utfallet i Företrädesemissionen

Tidigareläggning av delårsrapport

Med anledning av Företrädesemissionen tidigarelägger Bolaget publiceringen av delårsrapporten för räkenskapsårets första kvartal till den 8 maj 2019.

Rådgivare

Erik Penser Bank AB är finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå AB är legal rådgivare till ÅAC i samband med Företrädesemissionen.

Viktig information

Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier eller andra värdepapper i ÅAC. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige. Inbjudan till berörda personer att teckna aktier i ÅAC kommer endast ske genom det prospekt som ÅAC planerar att offentliggöra den 17 maj 2019.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, inom eller till USA (innefattande dess territorier och provinser, varje stat i USA samt District of Columbia) ("USA"), Kanada, Australien, Japan, Hongkong, Schweiz, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika eller någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd skulle vara olaglig, föremål för legala restriktioner eller kräva andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Inga aktier eller andra värdepapper i ÅAC har registrerats, och inga aktier eller andra värdepapper kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande United States Securities Act från 1933 ("U.S. Securities Act") eller värdepapperslagstiftningen i någon delstat eller annan jurisdiktion i USA och får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom i enlighet med ett tillämpligt undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av, registreringskraven i U.S. Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA.

FÖR MER INFORMATION:

Vänligen besök: www.aacmicrotec.com och www.clyde.space eller kontakta:
Tf VD Mats Thideman, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected] 

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 18 april 2019 kl. 8:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC

ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. ÅAC:s helhetserbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar ÅAC ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter.

Certified Adviser ÅAC Microtecs aktie är upptagen till handel på Nasdaq First North Premier. Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post [email protected], telefon 08-503 000 50.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73