ÅAC Microtec utvald av kommersiell kund för leverans av standardprodukter

ÅAC har vunnit en order på Sirius-delsystem till en kommersiell kund. Orderns värde uppgår till cirka 1 MSEK och ska levereras i december i år. Den visar på ÅAC:s förmåga att leverera avancerade system på kort tid.

Den korta leveranstiden är ett resultat av att ÅAC utvecklat standardiserade och modulära delsystem anpassade till småsatellitmarknaden. Ordern kommer från en ny kund i japan och visar att Sirius-delsystem är rätt positionerade på den kommersiella rymdmarknaden.

- Vårt varumärke, högkvalitativa produktsortiment och korta leveranstider var katalysatorer till att vi vann denna order. Det visar att AAC Clyde är väl rustat att konkurrera på den kommersiella marknaden, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development.

Sirius-delsystemen hanterar rymdfarkostens vitala funktioner och har utvecklats under de senaste tre åren. De är utformade speciellt för användning i nano- och mikro-satellitplattformar.

2018-11-07

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected] 

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73