ÅAC Microtec tar nya order från Japan

ÅAC har under de senaste fyra veckorna erhållit fyra nya order på totalt 4 MSEK för Siriusavionik och kraftprodukter från befintliga och nya kunder i Japan. Produkterna ska levereras under andra och tredje kvartalet 2019. Dessa nya order stärker framgångarna för produktserien på den japanska marknaden ytterligare, och ger ett totalt ordervärde från Japan för produkterna på 13,5 MSEK under de senaste 12 månaderna.

Japan har i det tysta taget ledningen i den revolution som pågår inom avancerade kommersiella rymdmissioner, och genomför även missioner som tidigare endast var förbehållna nationella myndigheter. ÅAC Clyde har varit en av huvudleverantörerna av avionik och delsystem för att stödja dessa missioner som i de flesta fall ställer mycket höga krav på teknik, tidsplan och kostnader. Uthållighet i arbetet med att lösa tuffa utmaningar har varit en av de viktigaste framgångsfaktorerna bakom Siriusproduktionerna som idag uppfattas som de facto standard för högkvalitativa missioner inom "new space". Flera japanska företag har designat nya satelliter med Siriusavionik. Detta i sig kommer att leda till uppföljningsorder vilket sannolikt ökar bolagets tillväxt ytterligare i regionen.

"Vi ser en mycket stark tillväxt för våra avionikprodukter i Japan, med en generation av unga högteknologi- ingenjörer som uppskattar fördelarna med en väldesignad produkt som ihop med en serie utvecklingsverktyg till låg kostnad underlättar och effektiviserar design och tillverkning av nya satellitplattformar. Vi ser en ständigt växande efterfrågan från Japan som är en av de ledande rymdnationerna", säger Iraklis Hatziathanasiou, Vice President Business Development.

2019-02-06

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected] 

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC och dess dotterbolag Clyde Space erbjuder kundanpassade, nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inkluderande tillförlitliga satellitplattformar från 1 till 50 kg. Plattformarna går att anpassa efter kundernas behov. Vårt helhets erbjudande gör det möjligt för kunderna att nå sina mål med en enda, pålitlig partner. Dessutom levererar vi ett komplett utbud av delsystem för CubeSats och småsatelliter.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, e-post [email protected], telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73