ÅAC Microtec säkrar ytterligare order från Airbus UK

ÅAC har säkrat en andra order från Airbus Defence och Space i Storbritannien för att leverera ytterligare ett delsystem för marktester av kraftdelarna i ExoMars-rovern värd 1,1 MSEK. Detta är den andra av två order av den här utrustningen med ett total ordervärde på 2,2 MSEK. 

Efter den första ordern, pressmeddelat den 6 november 2017, och framgångsrika förhandlingar av den slutgiltiga specifikationen har Airbus UK lagt ytterligare en order av ett skräddarsytt delsystem för test av kraftdelarna i ExoMars-rovern under utvecklingsfasen. Leverans av utrustningen till Airbus sker i februari 2018.

Utvecklingskostnaden för ExoMars-rovern är hög då miljön på Mars är extrem. All utrustning som kopplas till rovern måste uppfylla strikta specifikationer och kvalitetssäkringskrav för att se till att ingen skada uppstår för rovern under marktesterna. Då delsystemen från ÅAC kommer att användas för att kraftsätta delar av rovern under marktesterna är det nödvändigt att uppfylla dessa krav.

Det primära målet med ExoMars-programmet är att söka efter tecken på tidigare och nuvarande liv på Mars. Det är ett gemensamt uppdrag mellan de europeiska och ryska rymdorganisationerna, ESA respektive Roscosmos. Den europeiska kostnaden för ExoMars-programmet är 1,3 miljarder euro (budget 2008). Rovern blir det första projektet där förmågan att förflytta sig över ytan och kunna studera Mars under ytan kombineras.

- Det är ett stort nöje att få möjligheten att arbeta med Airbus-teamet. Det är ett arbete som hjälper oss att utveckla våra processer för att uppfylla Airbus krav och kan potentiellt leda till ytterligare framtida samarbeten. Ordern stödjer även vår fortsatta expansion som tier-1 leverantör till europeiska och globala satellitintegratörer, säger Iraklis Hatziathanasiou, VP Business Development Europe. 

2017-11-23 

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 23 november 2017 kl. 08:30 CET.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning. ÅAC marknadsför även hela satelliter i konsortier med andra specialiserade leverantörer. Fokus ligger på mikrosatelliter (satellitvikt <150 kg). ÅAC:s tekniska kompetens finns inom avancerad och robust, feltolerant mikroelektronik för kritiska tillämpningar.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North. G&W Fondkommission, telefon 08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.

OM AIRBUS DEFENCE AND SPACE
Airbus Defence och Space, en division i Airbus Group, är Europas främsta försvars- och rymdföretag och den näst största rymdverksamheten världen över. Dess verksamhet omfattar rymd, militärt flyg med tillhörande system och tjänster. Bolaget sysselsätter över 38 000 personer och omsatte över 13 miljarder euro 2015.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73