ÅAC Microtec AB fullbordar förvärvet av Clyde Space Limited

ÅAC Microtec AB ("ÅAC" eller "Bolaget") har denna dag fullbordat förvärvet av 100 procent av aktierna i Clyde Space Limited ("Clyde"), vilket offentliggjordes genom en pressrelease daterad den 21 december 2017. Köpeskillingen för förvärvet bestod av 30 466 326 nyemitterade aktier i ÅAC och 2 miljoner GBP i kontanter. 

Säljarna har åtagit sig att inte sälja eller på annat sätt överlåta erhållna aktier i ÅAC enligt följande: En tredjedel av de erhållna aktierna i ÅAC omfattas av lock-up i 180 dagar, en tredjedel i 360 dagar och en tredjedel 540 dagar räknat från första dag för handel med de nyemitterade aktierna på Nasdaq First North.

Kommentar av Craig Clark, grundare och VD för Clyde Space: "Vi är mycket nöjda med att bli en del av det internationellt erkända och mycket kompetenta ÅAC-teamet. ÅACs kompletterande verksamhet, know-how, välutvecklade bolagsstruktur och direkta access till kapitalmarknaden utgör en mycket bra plattform för den fortsatta utvecklingen av såväl Clyde Space som ÅAC-koncernen i stort. Med våra kombinerade resurser, know-how och talangfulla medarbetare, kommer vi att kunna accelerera utvecklingen av innovativa teknologier och produkter, och fortsätta att vara en föregångare i de kommersiellt mest intressanta segmenten av satellitmarknaden."

Alfonso Barreiro, ÅACs VD, fortsätter: "Tillsammans med Clyde Space kan vi erbjuda en komplett portfölj av mycket avancerade och kostnadseffektiva lösningar som uppfyller kundernas ökande krav på flexibilitet, tillförlitlighet och ökad livslängd i omloppsbana. Vi kommer att ha avancerade FoU-, produktions- och testningsanläggningar i Uppsala och Glasgow, liksom effektiva försäljningskanaler till kommersiella och institutionella kunder på global basis. Vår gemensamma FoU-kapacitet blir unik i vårt segment, stärker vår förmåga att erbjuda produkter som är "state-of-the-art" och stödjer vår strategi att utveckla robusta produkter som baseras på plattformar med öppen arkitektur i syfte att öka flexibilitet, skalbarhet och effektivitet. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Craig Clark och hans medarbetare för att leda vad vi kallar den tredje industriella revolutionen i vår del av rymdindustrin."

Rolf Hallencreutz, ÅACs styrelseordförande, lägger till: "Vi är mycket glada att kunna välkomna det mycket kompetenta och entreprenöriellt drivna Clyde Space-teamet. Tillsammans säkrar vi en ledande position i CubeSat-marknaden och stärker vår ställning i segmentet småsatelliter med hög tillförlitlighet. Vi skapar även en solid plattform för fortsatt kraftfull affärsutveckling och accelererad tillväxt, såväl organiskt som via fortsatta förvärvsaktiviteter i Storbritannien, Sverige och andra prioriterade marknader."

2018-01-30

FÖR MER INFORMATION:
Vänligen besök: www.aacmicrotec.com eller kontakta:

VD Alfonso Barreiro, [email protected]
Styrelsens ordförande Rolf Hallencreutz, [email protected]

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som ÅAC Microtec AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 30 januari 2018 kl. 16:50 CET.

Rådgivare
Ceres Advisors är M&A-rådgivare, PwC och G&W Fondkommission är finansiella rådgivare, och Setterwalls Advokatbyrå och Latham & Watkins legala rådgivare till ÅAC i samband med Transaktionen. Livingstone Partners är finansiell rådgivare och Pinsent Masons och Törngren Magnell är legala rådgivare till Clyde Space.

OM ÅAC MICROTEC
ÅAC erbjuder satellitmarknaden elektronikprodukter för rymd (avionikprodukter) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning. Specialistkompetens finns inom avancerad, robust och feltolerant elektronik för kritiska rymdtillämpningar. ÅAC marknadsför även hela satelliter i konsortier med andra specialiserade leverantörer där fokus ligger på satelliter med vikt <150 kg.

ÅAC Microtecs aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North Stockholm. G&W Fondkommission, telefon
08-503 000 50, är Bolagets Certified Adviser.


Om AAC Clyde Space

AAC Clyde Space erbjuder satellitmarknaden avionikprodukter (elektronik för rymd) med fokus på datahantering såsom omborddatorer och massminne samt strömförsörjning.

Webbplats
www.aac-clyde.space
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från AAC Clyde Space via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn AAC ISIN-kod SE0021020716 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Mats Thideman CFO och vice VD [email protected] +46 70-556 09 73