beQpress
Pressmeddelanden
Time People Group: Time People Group AB (publ) släpper delårsrapport för perioden 1 november 2023 - 1 januari 2024 

Time People Group AB (publ) släpper delårsrapport för perioden 1 november 2023 - 1 januari 2024

Omsättningen under perioden uppgick till 65,1 MSEK (81,1 MSEK) och ett rörelseresultat (EBITDA) på 1,0 MSEK (5,6 MSEK). Rörelsemarginalen för kvartalet var 1,5 % (6,9 %).

Vi summerar ett kvartal som inledningsvis präglades av en svag marknad. Framför allt påverkades vår beläggning negativt i december och januari och därmed även resultatet i kvartalet.

Efter årsskiftet har vi sett ett trendbrott med en ökande efterfrågan på våra tjänster. Under januari sålde vi fler nya uppdrag än på någon enskild månad under de senaste 18 månaderna. Vi ser en begynnande optimism på marknaden, konkretiserad av de sålda affärerna och många kunddialoger om nya behov. Vi är extra glada för att gamla kunder visar stort förtroende och fortsätter välja våra specialistkonsulter. Vi är också glada att få välkomna fler nya kunder, bland annat via tidigare rapporterade ramavtal.

Under senhösten fattades beslut om att avsevärt dra ner på kostnader och effektivisera organisationen för att förbättra marginalen. Arbetet ska vara avslutat under april 2024. Årseffekten, räknat från och med maj 2024, förväntas vara ungefär 10 MSEK varav kostnadsbesparande åtgärder utgör runt 75-80 %.

Vi har en god efterfrågan på tjänster inom tillgänglighet, systemutveckling och informationssäkerhet varför vi aktivt arbetar med att förstärka med fler specialistkonsulter inom dessa kompetensområden.

Vi har via ett strategiskt samarbete med partners säkrat tillgång till ytterligare ett ramavtal för tjänster mot offentlig sektor. Vilket är ytterligare ett tecken på en positiv marknadsutveckling.

Fullständig delårsrapport finns att tillgå på vår hemsida. Nästa delårsrapport för perioden 1 februari 2024 till den 30 april 2024 samt bokslutskommuniké släpps 27 juni 2024.

Time People Group består av specialiserade konsultbolag, som verkar under egna varumärken med tydlig inriktning och kompetens. Tillsammans med moderbolaget bildar de en koncern med bred erfarenhet, spetskompetens och stor leveranskapacitet. Den operativa konsultverksamheten bedrivs genom de specialiserade dotterbolagen, där merparten av bolagen har varit verksamma inom sina respektive specialistområden i mer än 20 år. Bolagets vision är att fortsätta bygga den självklara arenan för framgångsrika specialistbolag.

Läs mer om Time People Group på timepeoplegroup.com.


För ytterligare information kontakta:

Peter Ewers, tf koncernchef, Time People Group AB (publ), mejl:
[email protected]

Tony Andersson, styrelseordförande, Time People Group AB (publ), mejl:  [email protected]

Denna information är sådan information som Time People Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 mars 2024 kl 08.30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Pressmeddelande Time-People-Group 2024-03-01.pdf
Delarsrapport 1nov2023 31jan 2024 TimePeopleGroup.pdf

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.