beQpress
Pressmeddelanden
EuroAfrica: Euroafrica Digital Ventures startar joint venture-bolag för digital vård i Afrika 

Euroafrica Digital Ventures startar joint venture-bolag för digital vård i Afrika

Euroafrica Digital Venture AB ("Euroafrica Digital Ventures" eller "Bolaget") meddelar att Bolaget har ingått avtal med SaaS-bolaget Careplatform Sweden AB ("Careplatform") om att starta joint venture-bolag ("JV-bolaget") inom digital vård på den afrikanska kontinenten.

Euroafrica Digital Ventures har som affärsidé att ta framgångsrika digitala koncept från Norden och lansera dem på afrikanska tillväxtmarknader. Bolaget har identifierat att vården på många marknader i Afrika kan effektiviseras med digitala verktyg. Med den höga och ökande internetpenetrationen öppnas nya möjligheter för vårdgivare och vårdtagare att mötas digitalt. Tillsammans med Careplatform, som idag arbetar med ca 50 vårdenheter runt om i Sverige, varav några av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatri, startas JV-bolaget där Euroafrica Digital Ventures initialt innehar 51% av aktierna och Careplatform 49% av aktierna. Careplatform går in med SaaS-plattformen och Euroafrica Digital Ventures investerar 2 MSEK för att anställa en VD, etablera lokala bolag och bygga den initiala organisationen. JV-bolaget kommer sedan att finansieras på egna meriter.

JV-bolagets initiala marknad i Afrika blir Östafrika där det redan finns marknadskunskap och upparbetade kontakter. I Östafrika uppskattas det att det spenderas ca 9 miljarder USD på vård varav en majoritet bedöms ligga på primärvården där effektivisering kan ske med bland annat digital vård. Genom Careplatforms SaaS-lösning kan vårdpersonal och patienter ses i det integrerade videomötesrummet, chatta, dela filer, arbeta med att-göra-listor och kommunicera med asynkrona meddelanden. Patienten slipper resor och kan enkelt följa sin egen vårdprocess med hjälp av översiktlig historik och framtida besök. Vårdpersonalen får genom plattformen ett större upptagningsområde av patienter, effektivare besök och en mer smittsäkrad arbetsmiljö. Det senare har inte minst aktualiserats under Covid-19-pandemin.

Philip Ebbersten, VD för Euroafrica Digital Ventures kommenterar

"Vi ser en enorm potential med digital vård inte bara i Östafrika utan på flera stora marknader på kontinenten. Tillsammans med Careplatform kommer JV-bolaget att anställa en VD som kommer utgå från Östafrika, sätta affärsplan och affärsmodell. Vi kommer även att vidareutveckla plattformen för att anpassa till de lokala förutsättningarna och affärsmodellen. Med Careplatforms erfarenhet inom vård och digital vård från Sverige och vår kunskap och närvaro på flera afrikanska marknader kommer detta bli en väldigt spännande resa".

Jan Lindblad, Ordförande och medgrundare till Careplatform Sweden kommenterar

"Vården genomgår globalt just nu en av de största förändringarna som skett under de trettio år jag varit verksam inom branschen. På den svenska marknaden har digital vård växt fram under ett antal år och detta har givetvis accelererats av pandemin. Vi ser nu fram emot att tillsammans med Euroafrica Digital Ventures fortsätta tillgängliggöra vården genom att leverera digitala vårdmöten i Östafrika."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Philip Ebbersten, VD Euroafrica Digital Ventures AB

E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0) 73 816 89 94

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB 08-684 211 10 [email protected]

Offentliggörande av information

Denna information är sådan som Euroafrica Digital Ventures AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 november 2021 kl. 18.45 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-EADV-20211110-Digital-vard.pdf

Om Euroafrica

Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com

Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica-digital-ventures

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.