beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted Business Briefing nr 1, 2003 

 

Hej,

Vi har några glada nyheter att berätta.

På årets första handelsdag började TagMaster handlas via Stockholm Fondkommission och beQuoted OTC. Företaget utvecklar produkter för identifiering av rörliga objekt såsom lastbilar, bussar och containers.

- Vi ser fram emot samarbetet, vilket kommer att ge våra nuvarande och framtida aktieägare samt övriga aktörer på den finansiella marknaden tillgång till en väl fungerande handel samt ett utökat informationsutbud, säger TagMasters VD Magnus Rehn. Det tycker vi naturligtvis är glädjande och önskar bolaget välkommen till beQuoteds OTC-lista.

Andra positiva nyheter är att Cintindex och Rindi Energi har börjat handlas genom beQuoted och Mangold Fondkommission. Cintindex genomför konsumentundersökningar för företag, organisationer och myndigheter. Rindi Energi levererar miljövänlig biobränsleproducerad fjärrvärme till kommuner och privata fastighetsägare. Handeln i aktierna kommer att ske veckovis eller månadsvis genom ett så kallat call förvarande. Nästa tillfälle äger rum den 31 januari. Välkomna att registrera er!

Till sist, hårvårdsföretaget Persea ger en utdelning på drygt 7 procent vilket kan ge Din aktieportfölj en högre avkastning. Trevlig läsning!

Innehåll

:: Få hela vinsten i utdelning från Persea
Persea höjer utdelningen till 1 krona per aktie och delar därmed ut hela vinsten. Persea utvecklas stabilt över tiden och trotsar ett oroligt ekonomiskt klimat. Bolaget har varit lönsamt sedan starten.

:: beQuoted Briefing
Från våra kunder presenterar vi en sammanställning av nyheter och rapporter. I detta nummer kan du läsa om Cellfabriken, Cintindex, Countermine, Ecovision, Glycorex, Hebi Health Care, Hydropulsor, Lign Multiwood, Mind, Optovent, Persea, Rindi Energi, Starbreeze, TagMaster och Virtual Genetics.

:: OTC agendan
Ändringar bland OTC aktierna meddelas i OTC agendan. Ändringar har skett i Assidomän/Sveaskog, Cintindex, Rindi Energi, Sky Ventures och TagMaster B.

 


 
 

Få hela vinsten i utdelning från Persea

I dessa tider är det extra intressant att titta på företag som utvecklas stabilt över tiden och trotsar ett oroligt ekonomiskt klimat. Persea är ett sådant företag. Persea har sedan starten 1986 varit lönsamt. Investeringsbehovet i verksamheten är lågt, forskning och utveckling sker hos Goldwell.

"Räkenskapsåret 2002 har varit ett bra år för Persea, då den svenska verksamheten visar ett fortsatt starkt resultat samtidigt som vi haft en kraftig resultatförbättring i den franska verksamheten trots en något svagare marknadsefterfrågan", uppger Peter Ideström, tf VD. Rörelseresultatet i koncernen för räkenskapsåret 2002 ökade med 21 procent jämfört med motsvarande period föregående år och uppgick till 9,3 Mkr (7,7 Mkr). Omsättningen ökade till 146 Mkr (137 Mkr). Styrelsen föreslår att utdelning höjs till 1 krona (0,45 kr), vilket innebär att hela vinsten delas ut och att direktavkastningen hamnar på drygt 7 procent.

Persea säljer hårvårdsprodukter för professionellt bruk till frisörer, d v s produkter för färgning, styling, permanent och schampo. Företaget innehar agenturen för Goldwells frisörprodukter i Sverige och Frankrike. Frisörerna fungerar också som återförsäljare till slutkonsumenter. I Sveriges säljs Goldwell endast genom frisörsalonger, vilket skapar en stark lojalitet till varumärket bland frisörerna. Perseas affärsidé handlar mycket om säljträning och marknadsföringsutveckling, att lära frisörerna att köpa och sälja hårvårdsprodukter. Företaget har varit mycket framgångsrikt, Goldwells marknadsandel i Sverige har ökat från 1 procent till 20 procent sedan 1986. Den goda utvecklingen innebar att Persea fick ta över den franska marknaden från Goldwell 2000. Det är framför allt i Frankrike som tillväxtmöjligheten finns, marknadsandelen är endast 1 procent. Där säljs endast 10 procent av hårvårdsprodukterna genom frisörsalonger jämfört med 50 procent i Sverige. Av koncernens omsättning förra året kom 26 Mkr från Frankrike och 120 Mkr från Sverige.

Persea innehar även agenturen OLYMP frisörinredningar vilket gör bolaget till en fullserviceleverantör på den svenska frisörmarknaden. Den svenska marknaden består idag av 12 000 salonger varav 6 300 är kunder till Persea. I Frankrike uppgår antal salonger till 58 000 varav 1 600 är kunder till Persea.

Den franska verksamheten har varit något av ett sorgebarn med ständiga förluster. Marknaden har varit svag samtidigt som säljkåren inte hållit samma klass som den svenska. Under fjolåret förbättrades dock rörelseresultatet med 4,1 Mkr genom en omorganisation, olönsamma säljare och administrativ personal avvecklades. Förlusten minskade till -4 Mkr (-8,1 Mkr). Bolaget bedömer att resultatet i den franska verksamheten kommer att fortsatt förbättras under 2003, men att det kommer att krävas ytterligare insatser för att nå ett långsiktigt positivt resultat.

Bolaget varnar i bokslutskommunikén att kostnaden för ett VD-bytet kommer att belasta första kvartalet 2003. Det var den 8 januari i år som Bo T:son Nyström lämnade sin befattning som koncernchef och VD. Peter Ideström har utsetts till tf koncernchef och VD i Persea AB. Peter är sedan tidigare VD i Persea Sverige AB.

BörsInsikt ansåg i en analys från december, d v s före VD-bytet, att det motiverade värdet på aktien var 40 kr. BörsInsikts prognos för 2003 och 2004 är att omsättningen stiger till 162,7 respektive 179 Mkr och att resultatet efter finansnetto hamnar på 17,4 respektive 20,5 Mkr.

Fakta om Persea

  • Persea bedriver försäljning och marknadsföring av högkvalitativa, kosmetiska hårvårdsprodukter för professionellt bruk av frisörer samt vidareförsäljning till slutkonsumenter via frisörer. Bolaget innehar agenturen för varumärket Goldwell i Sverige och Frankrike.
  • Bildades 1986.
  • Handlas på Nya Marknaden sedan maj 2000 (JP Nordiska är sponsor).
  • Marknadsvärdet är ca 68 Mkr.
  • Under 2002 uppgick försäljningen till 146 Mkr (137 Mkr) och resultatet efter finansnetto blev 9,1 Mkr (7,8 Mkr).
Läs mer om Persea hos beQuoted

 

 
 
 

beQuoted Briefing

Cellfabriken redovisar ett resultat efter finansnetto på -44,1 Mkr för tredje kvartalet 2002 (jämfört med -49,7 Mkr för helåret 2001). Omsättningen uppgick till 35,4 Mkr (jämfört med 57,3 Mkr för helåret 2001). Värdet på aktierna i dotterbolaget Gesta Diagnostic AB har skrivits ned med 14,6 Mkr. Dotterbolaget Swemac Medical Appliances AB avyttrades under oktober. Bokslutskommunikén för 2002 kommer 26 februari. Läs mer hos beQuoted

Cintindex aktie började handlas den 13 december. Handeln sker genom beQuoted och Mangold Fondkommission. Bolaget har tecknat avtal med Nordisk Media Analys om att drifta deras panel Nordic Panel och koppla denna till undersökningsverktygen på www.cint.com. Läs mer hos beQuoted

Countermine har beslutat genomföra en nyemission. Den uppgår till högst 1 650 000 aktier à nominellt 1 krona per aktie, varav högst 825 000 aktier av serie A och högst 825 000 aktier av serie B till en kurs av 1 krona per aktie. Nyemissionen sker med avvikelse från aktieägares företrädesrätt och aktierna skall äga tecknas av Lars Nylin, högst 825 000 aktier av serie A samt Björn Wolrath, högst 825 000 aktier av serie B. Betalning skall ske genom kvittning av fordran. Läs mer hos beQuoted

Ecovision redovisar ett resultat efter finansnetto på 8,4 Mkr för tredje kvartalet 2002 (8,1 Mkr). Omsättningen uppgick till 47,1 Mkr (44,9 Mkr). Verksamheten i Finland utvecklas mycket väl och bidrar under tredje kvartalet till ökad omsättning och resultat. Samarbetet med franska Fininfo har inletts under kvartalet. Resultatutvecklingen i holländska ShareCompany B.V, i vilka Ecovision AB äger en minoritetspost på 35,6 procent av aktierna, har stabiliserats. Läs mer hos beQuoted

Glycorex har möjliggjort ytterligare en transplantation över blodgruppsgränsen med hjälp av företagets blodfilter. En mottagare av blodgrupp O fick en njure från en donator med blodgrupp A1. Mottagaren behandlades med GlycoSorb-ABO. Denna typ av transplantation har inte tidigare kunnat genomföras utan att en snabb avstötning av organet. Läs mer hos beQuoted

Hebi Health Care redovisar ett resultat efter finansnetto på -28,0 Mkr för tredje kvartalet 2002 (-20,5 Mkr). Omsättningen uppgick till 313,6 Mkr (139,9 Mkr). Bokslutskommunikén för 2002 kommer 27 februari. Efterfrågan på nonwoven- och hygienprodukter har varit fortsatt god, vilket framtvingat en accelererad effektivisering av produktionen både i Hebi Orsa och Svenska Rayon. Under 2003 kommer koncernens totala tillverkningskapacitet att öka. Läs mer hos beQuoted

Hydropulsors redovisar ett resultat efter finansnetto på -22,8 Mkr för tredje kvartalet 2002 (-17,6 Mkr). Omsättningen uppgick till 4,8 Mkr (5,6 Mkr). Bolaget har fått en ny styrelse bestående av ordförande Yngve Bergström och ledamöterna Åke Hörnell, Lennart Karlsson (nyval) och Lars Troive (nyval). Styrelsen har bemyndigats att emittera A-aktier och konvertibla skuldebrev för att lösa bolagets långsiktiga finansiering. Sedan tidigare finns ett bemyndigande att emittera B-aktier. En ny organisationsstruktur har genomförts med en bättre fokusering på bolagets kärnkompetens och utnyttjandet av dess intellektuella kapital. Beslut har fattats om att ändra produktprogrammets utformning samt marknadsföringen, försäljningen och hanteringen av eftermarknadsfrågor för att snabbare komma ut på marknaden. Läs mer hos beQuoted

Lign Multiwood fördjupar samarbetet med W O W Flooring genom att gemensamt utveckla nya golvprodukter med ytskikt i CaLignum® av tre träslag al, björk och ek. W O W Flooring blev tidigare i år den första golvtillverkaren som lanserade produkten X-HARD ™ med ytskikt i CaLignum®. Produkterna har rönt ett stort intresse från marknaden både i Sverige och utomlands. Lign Multiwood genomför just nu en nyemission. Vid full teckning tillförs bolaget cirka 26 miljoner kronor. Kapitalet ska användas till investeringar i anläggningen i Orsa samt för marknadsföring under bolagets fortsatta kommersialiseringsprocess. Läs mer hos beQuoted

Mind redovisar ett resultat efter finansnetto på -29,1 Mkr för tredje kvartalet 2002 (-103,0 Mkr). Omsättningen uppgick till 40,7 Mkr (142,5 Mkr). Den väsentligt lägre omsättningen är hänförlig till en kraftig minskning i antalet medarbetare och det fortsatt kärva marknadsläget. En stor del av Minds uppdrag under tredje kvartalet utfördes för redan etablerade kunder och återköpsfrekvensen är god. Under det tredje kvartalet har nya kundrelationer etablerats med företag som Alphyra, Deseven, Norsk Hydro och SEB IT-partner. Läs mer hos beQuoted

Optovents FORE teknologi för mätning av andningsfrekvens har valts av Siemens-Elema. Siemens-Elema kommer att använda FORE teknologin för övervakning av patienter i samband med hjärtundersökningar som sker med röntgen. Patienten är ofta påverkad av lugnande och smärtstillande mediciner under ingreppet och detta kan påverka andningen. I USA är det krav på att man övervakar andningen kontinuerligt under sådana undersökningar. De första beställningarna kommer under 2003. Läs mer hos beQuoted

Persea redovisar ett resultat efter finansnetto på 9,1 Mkr för 2002 (7,8 Mkr). Omsättningen uppgick till 146,0 Mkr (137,5 Mkr). Styrelsen föreslår att utdelningen blir 1,00 (0,45) kronor per aktie. Den tidigare koncernchefen Bo T:son Nyström lämnade i början av året sina befattningar i bolaget. Han kvarstår tillsvidare i styrelsen. Peter Ideström, VD i Persea Sverige AB, har utsetts till tf VD i Persea AB och tf koncernchef. Läs mer hos beQuoted

Rindi Energis aktie började handlas igen den 13 december. Handeln sker genom beQuoted och Mangold Fondkommission. Rindi Energi har samtidigt genomfört en nyemissionen på 6 Mkr som fulltecknats.  Försäljningen av värme ökade med ca 20 procent under november och december. För bolaget innebar december även nya ökningar mätt i total omslutning då två nya anläggningar togs i drift, i Gnesta och Sjöbo. Försäljningen räknat per kund låg vid årsskiftet på 20 procent över förväntningarna. Omsättningen under juli-december ökade till 32 Mkr (20 Mkr). Läs mer hos beQuoted

Starbreeze är det nya namnet på 03 Games. Namnet Starbreeze har i stor utsträckning använts i företagets internationella kontakter sedan förvärvet av det mindre, fristående spelutvecklingsbolaget Starbreeze Studios hösten 2000. Koncernen redovisar ett resultat efter finansnetto på 2,5 Mkr för juli till september 2002 (1,3 Mkr). Omsättningen uppgick till 13,1 Mkr (5,7 Mkr). "Det brukar heta att en bra start på året är viktigt", säger VD Daniel Benitez. "Koncernen visar på en fortsatt stark tillväxt. Omsättningen ökade med cirka 130 procent jämfört med första kvartalet förra året, i kombination med mycket tillfredställande rörelse- och vinstmarginaler om cirka 19 procent." Läs mer hos beQuoted

TagMaster handlas via Stockholm Fondkommission och beQuoted OTC från och med 2 januari. "Vi ser fram emot samarbetet med Stockholm Fondkommission och beQuoted, vilket kommer att ge våra nuvarande och framtida aktieägare samt övriga aktörer på den finansiella marknaden tillgång till en väl fungerande handel samt ett utökat informationsutbud", säger TagMasters VD Magnus Rehn. Stockholm Fondkommission nås på tel 08-411 28 00. Kursinformation publiceras i tidningar under rubriken inofficiella samt via beQuoteds hemsida. Läs mer hos beQuoted

Virtual Genetics redovisar ett resultat efter finansnetto på -5,6 Mkr för tredje kvartalet 2002 (-25,8 Mkr). Omsättningen uppgick till 1,0 Mkr (4,3 Mkr). Bolagets löpande kostnader kompenserades nästan helt av löpande intäkter under perioden, med undantag för extraordinära kostnader och kostnader för rekonstruktion. Bokslutskommunikén för 2002 förväntas senast den 27 februari 2003. Läs mer hos beQuoted

 

 
 
 

OTC agendan

Fischer Partners
Assidomän bytte namn till Sveaskog Förvaltning TIA 18 december

Hagströmer & Qviberg
Inga förändringar

JP Nordiska
Handeln i Sky Ventures upphörde 30 december

Handeln i TagMaster B flyttade till Stockholm Fondkommission 2 januari

Mangold
Inofficiell handel i Cintindex startade 13 december

Inofficiell handel i Rindi Energi startade 13 december

Spectra Fondkommission

Inga förändringar

Stockholm Fondkommission

Handeln i TagMaster B övertogs från JP Nordiska 2 januari

Se OTC agendan hos beQuoted

Se OTC kurserna hos beQuoted

 

 
   

Synpunkter

Vi hoppas att du uppskattar vårt nyhetsbrev. Har du önskemål eller synpunkter vill vi gärna höra från dig. Kontakta oss på [email protected] eller 08-692 21 90.


 
om du vill avsluta din prenumeration klicka här
  www.beQuoted.com Kontakta oss