beQpress
Pressmeddelanden
Nickel Mountain: Förtydligande angående skulder i Tomsk 

Förtydligande angående skulder i Tomsk

Nickel Mountain Resources AB publ. ("NMR" eller "Bolaget") är sedan den 24 maj 2017 ägare till Mezhlisa Resources Cyprus Limited, som är registrerad ägare till 65,0115% och innehar en rättighet att förvärva upp till 74% av OOO Bakcharneftegaz ("BNG"). BNG innehar den kombinerade prospekterings- och produktionslicensen 71-1 "Ellej-Igajskoje" i Tomskregionen i Ryssland.

Bolaget vill med anledning av ryktesspridningar ge förtydligande angående den ekonomiska situationen i dotterdotterbolaget OOO Bakcharneftegaz ("BNG") i Tomsk. BNG hade sedan en tid skulder till utomstående, framförallt hänförliga till skatter på uppsägningslöner till personal samt underleverantörer i samband med utförda arbeten på fältet. Det gemensamma beslutet tidigare var att betala dessa vid ett senare tillfälle. Under hösten inleddes en process mot BNG för att dessa skulder skulle betalas och det sattes ett datum i domstol.

Bolaget har sedan dess betalt skulderna, vilket idag har bekräftats av skattemyndigheten. Betalningen från det svenska moderbolaget till BNG i Ryssland och därmed till fordringsägarna drog ut på tiden på grund av de rådande ekonomiska sanktionerna mot Ryssland, vilka ibland gör att överföringar till Ryssland drar ut på tiden.

Det finns en byråkratisk process för att slutföra de ärenden som förelåg och Bolaget har meddelats att samtliga processer kommer att vara avskrivna som senast i mitten av november eftersom skulderna är betalda.

30 oktober 2018

Styrelsen

För mer information kontakta Anders Thorsell, VD via telefon eller epost.

Anders Thorsell:

Telefon 0707732045

[email protected]

Denna information är insiderinformation som Nickel Mountain Resources AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 oktober 2018. 

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Nickel Mountain Pressrelease 2018-10-30.pdf

Aktsamhetsuppmaning: Uttalanden och antaganden gjorda i bolagets informationsgivning med avseende på Nickel Mountain Resources ABs ("NMR") nuvarande planer, prognoser, strategier, tankar och övriga uttalanden som ej utgör historiska fakta är bedömningar eller s k "forward looking statements" om NMRs framtida verksamhet. Sådana bedömningar av framtiden inbegriper men är ej begränsade till uttalanden omfattande ord som "kan komma", "avser", "planerar", "förväntar", "uppskattar", "tror", "bedömer", "prognostiserar" och liknande uttryck. Sådana uttalanden reflekterar företagsledningens för NMR förväntningar och antaganden mot bakgrund av vid varje tillfälle tillgänglig information. Dessa uttalanden och förväntningar är föremål för ett stort antal risker och osäkerheter. Dessa, i sin tur, inbegriper men är ej begränsade till i) förändringar i den ekonomiska, legala och politiska miljön i de länder vari NMR har verksamhet, ii) förändringar i den geologiska informationen som finns tillgänglig vad avser av bolaget drivna projekt, iii) NMRs förmåga att kontinuerligt säkerställa tillräcklig finansiering för att bedriva sin verksamhet som en "going concern", iv) framgången vad avser koncernens deltagande, om överhuvudtaget, i olika intressebolag, joint ventures eller andra allianser, v) förändringar i råvarupriser, i synnerhet vad gäller nickel, olja eller gas. Mot bakgrund av de många risker och osäkerheter som existerar i varje mineralprojekt på ett tidigt stadium, kan den faktiska framtida utvecklingen för NMR komma att väsentligt avvika från den i bolagets informationsgivning förväntade. NMR påtar sig ingen ovillkorlig skyldighet att omedelbart uppdatera sådana framtidsbedömningar.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.